Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 28 april 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 28 april 2021 door Crew

De Meetjeslanders wonen nu officieel in de Regio Gent. De nieuwe regiovorming van Vlaanderen staat daar helemaal los van zegt Toerisme Meetjesland. De Regio Gent is alleen een regionale indeling wat samenwerking van gemeentes betreft. Het Meetjesland kan naast de stad Gent perfect een eigen subregio blijven, binnen die Regio Gent.

--------

Een 63-jarige vrouw uit Eeklo is schuldig bevonden aan het stelen van maar liefst 25.000 euro van haar eigen dementerende moeder, die inmiddels overleden is. De vrouw had de volmacht verkregen van de rekening. Volgens de nicht van de beklaagde zou het bedrag oplopen tot maar liefst 137.500 euro, maar die feiten achtte de rechtbank niet bewezen.

-----------------

Er komt extra signalisatie aan het Drongengoed in Ursel. Dat gebeurt nadat er verschillende reeën doodgereden werden. Door corona zijn er ook meer wandelaars in de natuurgebieden, waardoor de reeën meer gestoord worden en sneller wegvluchten. Wanneer ze dan de rijweg oplopen, kan dat voor gevaarlijke aanrijdingen zorgen.

------------------

Pieter De Crem krijgt een zitje in de Raad van Bestuur van Elia. Elia is in ons land beheerder van het hoogspanningsnet en zorgt voor elektriciteitstransport. De Crem volgt in de Raad van Bestuur Kris Peeters op. De burgemeester van Aalter wordt hiermee verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van Elia, en wil ook een verbinding zijn tussen Elia en de openbare besturen.

--------------

Kunstenaar en oud-leerling Bert Huyghe heeft een bezoek gebracht aan het College ten Doorn in Eeklo, en daar voor heel wat kleur gezorgd. Bert Huyghe is oud-leerling humane wetenschappen en studeerde er schilderkunst. Bert Huyghe deed drie sessies met de leerlingen rond kunst, en zette de leerlingen aan het werk om samen met hem een ontwerp te maken.

-------------------

De nieuwe bezwaren tegen een voetbalstadion langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge beroeren - opnieuw - de gemoederen. De fractieleiding bij de N-VA in Brugge pleit voor een intendant, een neutraal persoon om het stadiondossier met een frisse blik te bekijken en met alle partijen aan tafel wil zitten. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon rekent op de Raad van State om toch door te kunnen gaan met de plannen voor de twee voetbalstadions.

------------

Toerisme Meetjesland pakt uit met een toekomstplan om tegen 2026 een pak meer toeristen naar de regio te lokken. Na anderhalf jaar onderzoek worden zes hefbomen naar voor geschoven, waarmee gewerkt zal worden.

-----------

De sportdiensten uit het Meetjesland willen hun mountainbikenetwerk in de kijker stellen, en organiseren ritten. Op zondag 2 mei bijt Sint-Laureins de spits af. Het mountainbikenetwerk Meetjesland is een permanent bewegwijzerd traject van samen 376 kilometer. “Het netwerk loopt door een aantal mooie bossen, langs rustige landwegen, pittoreske plaatsen en langs de mooiste kreken en kanalen van Vlaanderen.

---------------

Tot slot dit opsporingsbericht. Aran Cochuyt en zijn kameraad Florian zijn sinds zaterdagavond vermist in de omgeving van Maldegem. De politie van Maldegem laat weten dat het parket en Child Focus ondertussen zijn verwittigd. Het tweetal staat geseind. Heb je Aran en Florian gezien of u weet waar ze verblijven? Neem dan contact op met de politie via 101 of 112.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws