Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 27 april 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 27 april 2021 door Crew

De Brugse Steenstraat liep gisteren niet bepaald storm voor de eerste shoppingdag waarbij je als klant geen afspraak meer moest maken. Een doordeweekse maandag is sowieso al wat kalmer in Brugge. Dat je opnieuw naar de niet-essentiële winkels mag zonder vooraf een afspraak te maken of je naam te laten noteren, had nog niet meteen een groot effect.

--------------

Aalter doet mee om de titel van ‘properste gemeente van Vlaanderen’ te winnen en zet daarvoor alle middelen in. Niet alleen het team van Aalter Proper gaat elke dag op pad, ook de gewone burger wordt ingezet. Ondertussen telt Aalter al een kleine 200 ‘bermmeesters’ dat zijn burgers die met de grijptang in de aanslag op pad gaan en zwerfvuil oprapen en correct recycleren.

--------------------

De jongste weken werd het tempo van de vaccinatiecampagne fors opgetrokken. Ondertussen kregen reeds 5.933 Eeklonaren, of 33,98 procent van alle inwoners, minstens één prikje. Het merendeel van hen kreeg hun prikje in vaccinatiecentrum Sanapolis in Sijsele.

---------------

Het Meetjesland krijgt tegen het einde van de zomer dan toch haar eerste vestiging van de Nederlandse warenhuisketen Albert Heijn. De plannen om in Eeklo een winkel te openen, werden vijf jaar geleden op het laatst gecanceld. Nu wordt de bouw gestart voor een Albert Heijn langs de N9 in Adegem bij Maldegem.

---------------

Op een braakliggend terrein in de Molenstraat in Eeklo komt het ‘Louisepark’. De naam van een nieuwe verkaveling in het stadscentrum leidde tot een geanimeerd debat tijdens de gemeenteraad. De oppositie vindt de naam ‘Louisepark’ maar niets. Binnenkort wordt er op die plaats begonnen met de bouw van een verkaveling met ongeveer vijfentwintig panden.

-------------

Er zijn de voorbije maanden al minstens tien reeën aangereden in de Urselseweg ter hoogte van het Koningsbos in het Drongengoed. De dieren moeten door hun verwondingen meestal afgemaakt worden. In en rond het Drongengoed leven grote populaties reeën en herten en die leveren niet alleen mooie plaatjes op, maar zijn jammer genoeg ook vaak betrokken bij ongevallen.

--------------

De Brugse Ombudsman heeft in 2020 ‘amper' 217 klachten behandeld. Dat is een daling met 25 procent tegenover het jaar voordien. De coronacrisis heeft er uiteraard alles mee te maken. Het gaat om het laagste aantal klachten ooit in de geschiedenis van de dienst Ombudsman. Als er niet geleefd wordt, kan er weinig fout gaan. Als er niets fout gaat, kan daarover niet geklaagd worden.

---------------

In Maldegem is het het nieuwe bestuur van de Economische Raad menens. Ze willen echt weten wat er bij de Maldegemse ondernemers leeft en lanceren daarom een grote ondernemersbevraging. De uitbreiding van het industriepark in Maldegem en de coronapandemie vormen de ideale gelegenheid om te onderzoeken waar ondernemers mee worstelen.

----------------

Koppels uit Oostkamp die komende zomer in het huwelijksbootje willen stappen, zullen dit opnieuw kunnen doen in open lucht op het Sint-Pietersplein. Vorig jaar werden daar al negen koppels in de echt verbonden. Omdat het initiatief bijzonder enthousiast onthaald werd, zal de tent ook dit jaar in juli en augustus geplaatst worden.

-----------------

Wie met de gezinsbubbel op stap wil, kan in provinciaal domein Het Leen in Eeklo naar een tentoonstelling rond 200 jaar flora in Oost-Vlaanderen. 200 Jaar geleden verzamelde Charles Van Hoorebeke meer dan 1.500 plantensoorten in een herbarium. Veel van de planten die toen in onze streken voorkwamen, blijken nu erg zeldzaam of zijn zelfs helemaal verdwenen.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws