Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 29 april 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 28 april 2021 door Crew

Het Contactpunt Knesselare, in het oud gemeentehuis van het dorp, blijft voorlopig gesloten. Er is te weinig personeel. Sinds corona kunnen de inwoners van Knesselare niet meer in hun eigen Contactpunt op De Plaats terecht voor de basisdienstverlening. Aalter heeft een eigen vaccinatiecentrum, en daar komt heel wat werk bij kijken zegt burgemeester Pieter De Crem. Nu wordt een groot deel van ons personeel ingezet in de strijd tegen het virus.

---------------

Het gemeentebestuur van Aalter heeft de voorbije coronaperiode al 1.697 Aalternaren ouder dan 70 jaar opgebeld, om ze een hart onder de riem te steken in deze coronatijd. Het bestuur kon rekenen op een dertigtal vrijwilligers om de actie tot een goed einde te brengen. Wanneer er verdere hulp nodig was, kon het OCMW iedereen doorverwijzen naar de juiste instantie.

------------------

Een deel van de Stationsstraat in het centrum van Maldegem, wordt afgesloten voor het doorgaand verkeer. Tot en met vrijdag 30 april zal de Stationsstraat in Maldegem afgesloten worden, tussen de Marktstraat en de Boudewijn Lippensstraat. Dat moet voor het grondig reinigen van de gevel van een woning. Het verkeer moet omrijden via de Markstraat.

------------------

Er hebben zich al vijftien geïnteresseerden gemeld voor de uitbating van een zomerbar op drie locaties in Brugge. De stad Brugge had daarvoor vorige week een oproep gelanceerd. Burgemeester Dirk De fauw wil mensen met ervaring in de horeca aantrekken. Kandidaten kunnen zich nog tot 7 mei melden.

------------------

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist verwelkomde haar eerste ooievaarsjong. Het jong is zo’n twaalf centimeter groot en weegt ongeveer 70 gram. De geboorte vond plaats in één van de nesten aan de ooievaarstoren in het Park. De eerste dagen zijn de kwetsbare ooievaars maar heel af en toe te zien. Dit jaar zijn er 12 ooievaarsnesten bezet in het Zwin Natuur Park.

-------------------

De twee 16 jarige vrienden Aran Cochuyt en Florian Synaeve uit Maldegem zijn sinds zaterdagavond niet meer gezien door vrienden en familie. Aran werd rond 22 uur voor laatst gezien aan het zwembad in Maldegem, waar hij zakken en een koffer bij zich had. Zijn familie denkt dat ze naar Italië gevlucht zijn. Naast politie en parket is Child Focus ingelicht over de verdwijning. Zij zoeken mee naar de vermiste tieners uit Maldegem.

---------------------

De terrasjes in Nederland mochten sinds gisteren terug open, en dat lieten ook veel inwoners uit onze regeio zich geen twee keer zeggen. Wie minder dan 12 uren in Zeeland verblijft, moet niet in quarantaine. Wie dus wil gaan shoppen of een terrasje wil gaan doen in Sluis, kan dat terug perfect doen.

---------------

Aalter start vanaf mei met een luierbank. Die zamelt ongebruikte luieroverschotten in en bezorgt die aan ouders die het financieel moeilijk hebben. De luierbank is een initiatief van het Huis van het Kind en partners. Verspreid over heel Aalter zullen vanaf mei een aantal blauwe tonnen opgesteld staan. Wie nog luieroverschotten liggen heeft, kan die afleveren in de blauwe tonnen.

----------------------

Het grijze ’t Zand in Brugge krijgt de komende week meer bloemen en planten. Ze worden aangeplant rond de 41 bomen op het grootste plein van Brugge. Het werk moet tegen zaterdag 8 mei, niet toevallig de heropeningsdatum van de terrassen, klaar zijn.

-------------------

De nieuwe minigolf aan het Sportpark van Eeklo is bijna klaar. Zaterdag 1 mei vanaf 12 uur kan het grote publiek het eerste balletje slaan. Zaterdag om 10 uur is er eerst nog de officiële opening, maar vanaf de middag is het grote publiek welkom om de 18 nieuwe holes uit te proberen. Door corona zijn er nog enkele beperkingen. Je kan in Eeklo minigolfen in een groep van maximum vier personen of met je gezinsbubbel.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws