Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 27 oktober 2021

gepost 8 months ago, op woensdag, 27 oktober 2021 door Crew

Ereburgemeester en huidig schepen van Eeklo Koen Loete (CD&V) moet zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Gent. Twee jaar geleden, toen hij nog in de oppositie zat, gooide hij een sociaal dossier op Facebook en beschuldigde hij het toenmalige stadsbestuur van vriendjespolitiek. De zaak zou vandaag voorkomen maar is uitgesteld, er wordt onderzocht of een minnelijke schikking mogelijk is”.

-------------------------------

Een vrouw uit Aalter vraagt in beroep de opschorting van straf voor de betichting van weerspannigheid tijdens een politiecontrole. Ze beet onder meer een agent in de arm.

---------------------

Hoewel de eerste steen nog gelegd moet worden, is er nu al een wachtlijst aangelegd voor wie één van de 135 nieuwe woningen wil op de site van het VTI langs de Boeveriestraat in Brugge. Eind dit jaar verlaat de school haar jarenlange uitvalsbasis en komt er een bouwproject. In de plaats van de school komen er woningen met één tot vijf slaapkamers. ------------------------------------------

Het Aalterse EXZO, de grootste Belgische online houthandel, ziet eindelijk een kentering in de stijgende prijzen voor timmerhout. Vooral dennen- en lorkenhout zijn sinds de corona-uitbraak fors duurder.“Maar we naderen een keerpunt”, zegt zaakvoerder Jeroen Deseyn in het Nieuwsblad.

-----------------------------

Vrijdag 29 oktober organiseert de ouderraad van de Ark Middelburg een trollentocht in Middelburg bij Maldegem. De tocht gaat door van 17.30 tot 19 uur. Start en aankomst liggen aan de ingang van de school in Dinantstraat 1 in Middelburg. Er zal ook een gezellige trollenbar zijn om voor en na de wandeling de dorst te lessen met een lekker trollenbiertje of trollensoepje.

-----------------------------------------

Omdat de coronacijfers snel de verkeerde opgaan, neemt AZ Alma opnieuw enkele bijkomende veiligheidsmaatregelen. Ook in het Eeklose ziekenhuis duikt het coronavirus opnieuw steeds vaker op. Er wordt gevraagd om de instructies en corona maatregelen goed op te volgen.

-------------------------

Het nieuwe beurs- en congrescentrum in Brugge krijgt steeds meer vorm. De werken zitten perfect op schema, waardoor het gebouw nog dit jaar officieel in gebruik kan genomen worden. De eerste congressen staan begin volgend jaar op de planning. Welke congressen of beurzen er volgend jaar precies al op de planning staan, zal pas later gecommuniceerd worden.

------------------------------

Op de jongste gemeenteraad van Eeklo zijn enkele raadsleden besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt oppositieraadslid Christophe De Waele, die zelf in quarantaine zit. De komende weken zullen de vergaderingen niet meer fysiek plaatsvinden, maar volgens burgemeester Luc Vandevelde (SMS) is dat geen rechtstreeks gevolg van de bewuste zitting.

---------------------------------

Danny Smessaert (SMS), schepen van Welzijn en Gelijke Kansen in Eeklo, is in het huwelijksbootje gestapt. Dit deden Danny en zijn vriend Roger Vispoel in de Duitse stad Cuxhaven aan de Noordzee . Volgens de ambtenaar van de burgerlijke stand zijn ze het eerste Belgische koppel dat in Cuxhaven in het huwelijk treedt.

-----------------------------

Het Adegems Volkstheater gaat vrijdag in première met hun nieuwe voorstelling ‘Jubilee!’. Niet toevallig omdat ze daar zestig kaarsjes uitblazen. De toneelgroep van Adegem (Maldegem) bestond eigenlijk vorig jaar zestig jaar, maar dat kon toen door corona niet gevierd worden. Kaarten kan je online bestellen op www.adegemsvolkstheater.be.

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws