Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 28 oktober 2021

gepost 8 months ago, op donderdag, 28 oktober 2021 door Crew

De zaak van de stad Eeklo tegen Koen Loete wordt uitgesteld naar 22 december.

Eind mei 2019 zat Koen Loete in de oppositie. Hij plaatste toen een bericht op zijn Facebookpagina waarin hij het toenmalige stadsbestuur beschuldigde van vriendjespolitiek. De stad Eeklo diende daarop een klacht in tegen Loete wegens laster. Hoewel Koen Loete momenteel schepen is in het stadsbestuur, komt de zaak toch voor de correctionele rechtbank. Normaal zou dat deze week gebeuren, maar de zaak wordt uitgesteld naar 22 december. De kans bestaat nog steeds dat het tot een minnelijke schikking komt en dat Koen Loete niet veroordeeld wordt.

----------------------------------------

Twee jaar nadat Café D’Hespe in Tielt op bevel van de burgemeester een weekend de deuren moest sluiten, heeft de Raad van State nu geoordeeld dat die sluiting onwettig was. Volgens advocaat Piet Rotsaert betekent dit dat de uitbater recht heeft op een schadevergoeding. Uit het dossier blijkt dat er verschillende waarschuwingen waren geweest en dat er sinds juni meerdere pv’s werden opgesteld door de politie.

-------------------------------------

Verrassing van formaat in de eerste provinciale van het basket. Coach Bart Inghelbrecht, die er op korte tijd in geslaagd was van Meetjesland opnieuw een topploeg te maken, diende dinsdag zijn ontslag in. Coach Bart Inghelbrecht zei in een interview dat de persoonlijke voorwaarde die werd gekoppeld aan zijn engagement om coach te worden bij Meetjesland niet meer te realiseren is. --------------------------------

Op Wintergloed in Brugge is het nog een maandje wachten, maar als de kerstkriebels je toch al te pakken hebben, kom je in Brugge nu al aan je trekken. Een aantal kerstwinkels maakt er sinds een paar jaar al de dienst uit van het vaste aanbod. Dit jaar komt daar nog een belangrijke speler bij. Sinds een paar dagen opende in de belangrijkste winkelstraat van Brugge It’s All About Christmas.

-------------------------------

Vanaf vrijdag zal steeds vaker gevraagd worden naar het covid safe ticket voor je ergens binnen mag en dat is ook zo in de fitnesscentra. Niet eerlijk zeggen ze bij de Fitnessfederatie in Lochristi, want er zijn zoveel gelijkaardige plaatsen zoals dansscholen of bokszalen waar zo'n Ticket niet nodig is. De fitnesssector voelt zich geviseerd.

---------------------------------------

Een 53-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden cel, waarvan een jaar met uitstel, gekregen voor mensensmokkel. In Oostkamp werden dit voorjaar drie Albanezen aangetroffen in z’n slaapcabine. De chauffeur liet de illegalen op 7 april instappen in z’n vrachtwagen op de parking aan het tankstation De Warande in Oostkamp. Volgens het parket gebeurde dat in opdracht van een smokkelbende die hen naar het Verenigd Koninkrijk wilde brengen.

-----------------------------------

De 24 transmigranten die woensdagochtend veertig kilometer voor de kust van Zeebrugge werden gered, ontsnapten maar nipt aan de dood. Verschillende onder hen waren zwaar onderkoeld en een van hen is in kritieke toestand afgevoerd. Eten en drank had de groep niet bij en hun zwemvesten waren niet geschikt voor volle zee. Hun rubberbootje al helemaal niet. De transmigranten vertoefden in mensonwaardige omstandigheden.

--------------------------------------

Inwoners van Eeklo die het mentaal moeilijk hebben, kunnen voortaan beroep doen op extra psychologische ondersteuning. De stad wil de drempel naar psychologische hulpverlening verlagen en doet dat door de nabijheid te vergroten en de kostprijs te verlagen. Bovendien rust er vaak een taboe op het zoeken naar psychologische hulp.

------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws