Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 29 oktober 2021

gepost 8 months ago, op vrijdag, 29 oktober 2021 door Crew

In de buitenschoolse kinderopvang Het Bengelhuisje in Bellem heeft één van de begeleidsters deze week positief getest op Covid-19. De besmetting wordt beschouwd als laagrisico en dus kan de kinderopvang open blijven. Er wordt aan alle ouders gevraagd waakzaam te blijven en de gezondheid van de kinderen met de nodige aandacht op te volgen. Bij symptomen verwittigt men best de huisarts.

----------------------------

Hallucinante beelden uit Leuven gisteren: een gezin reed halverwege een openstaande brug op de Vaartkom op, waarna de brug omhoog ging en hun wagen achterwaarts naar beneden tuimelde. Een ongelofelijk tafereel, maar wel iets wat bij heel wat Bruggelingen alvast een belletje doet rinkelen. In het verleden waren er namelijk al meerdere gelijkaardige incidenten op de Scheepsdalebrug. En ook elders kwamen mens (en dier) al vast te zitten op ophaalbruggen.

-------------------------------

In Eeklo kan je ondertussen al een jaar met de Eeklobon betalen. De Wiekiebonnen die nog in omloop zijn, kunnen nog tot het einde van dit jaar gebruikt worden, ongeacht of ze nog geldig zijn of niet. Er zijn nog voor duizenden euro’s aan Wiekiebonnen in omloop en de stad Eeklo wil iedereen de kans geven om deze nog te spenderen bij de lokale handelaars. Ook Eeklobonnen waarvan de geldigheidsdatum overschreden is, kan je eenmalig voor zes maanden laten verlengen.

--------------------------------------

In Aalter zal de oprit van de E40 in de richting van de kust volgende week afgesloten worden. Langs de oprit worden geluidsschermen geplaatst en om veiligheidsredenen moet de oprit tijdens de werken verkeersvrij blijven. De oprit zal afgesloten zijn tot en met vrijdag 5 november om 22 uur.

--------------------------

De provinciale school Kiempunt Campus Eeklo sluit vervroegd de deuren wegens overmacht. Er is een stijgend aantal besmettingen bij leerlingen en een grote groep leerkrachten moet uit voorzorg worden getest. Daardoor kan de directie de schoolwerking niet garanderen en wordt er geen les gegeven of opvang voorzien in de school Kiempunt in Eeklo. Een testbus van UZ Gent komt naar de school om hen te testen. Op die manier wil de directie de besmettingen in kaart brengen.

--------------------------------

De gemeente Maldegem gaat de gronden van voetbalclub VK Adegem kopen voor een bedrag van 751.000 euro. Zelfs al staat de club op het punt te fuseren met KSK Maldegem, toch vindt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) de aankoop een goede zaak. De terreinen van voetbalclub VK Adegem zijn in privébezit en de eigenaar liet weten dat de gronden te koop zijn, maar voor de club was het prijskaartje te hoog.

----------------------------------

De Brugse Triënnale ‘TraumA’ zit er sinds vorige zondag op. Met één kunstwerk dat permanent blijft staan, zal deze editie toch een zichtbaar spoor achterlaten in Brugge. De Colonnade van Gijs Van Vaerenbergh blijft in het Baron Ruzettepark, ook na deze derde editie die sinds mei in Brugge liep. Tot een akkoord kwamen de stad en de architecten eerder al.

-------------------------------

Bijna 100 historisch waardevolle gebouwen en sites in West-Vlaanderen wachten op de nodige restauratie- en erfgoedpremies. Via erfgoedpremies ondersteunt de Vlaamse overheid al jaren particulieren en organisaties om zorg te helpen dragen voor onroerend erfgoed, al loopt die steun niet van een leien dakje. De afgelopen jaren werden aan 98 dossiers subsidies toegekend, maar die centen moeten nog steeds uitbetaald worden.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws