Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 1 november 2021

gepost 2 years ago, op zondag, 31 oktober 2021 door Crew


Op de E40 in Aalter is zondagochtend een verkeersongeval gebeurd. In totaal raakten vier wagens betrokken bij een aanrijding ter hoogte van de werken. Hierdoor verliep het verkeer tijdelijk nog moeizamer dan al het geval was. De werken op de E40 in Aalter duren nog zeker tot eind december. Er worden nieuwe geluidsmuren geplaatst waardoor het verkeer over twee in plaats van drie rijstroken moet.

-----------------------------------------

In 2022 investeert de stad Brugge drie keer zoveel in voetpaden in haar deelgemeenten. Er is een voetpadenplan gemaakt om veilig wandelverkeer te garanderen. De werken zullen allemaal uitgevoerd worden tussen november 2021 en de zomer van 2022.  Er ligt 670 duizend euro opzij voor Sint-Andries en Sint-Michiels. 

---------------------------------------

Vier Eeklose ondernemers hebben een exclusieve versie van Monopoly Eeklo uitgebracht. Zo is Eeklo na Durbuy de kleinste stad in Belgiƫ met een eigen Monopolyspel. Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen en al eens uittesten. 

--------------------------------

De kogel is door de kerk: het gemeentebestuur van Beernem zet het licht op groen voor de bouw van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood. De kostprijs is wel 26 procent hoger.  Net als in heel wat andere sectoren zijn, wegens Covid, ook in de bouwsector de prijzen gevoelig gestegen. Het zwembad zou oorspronkelijk 7,6 miljoen euro kosten. Nu gaat het om een prijs van 9,6 miljoen. 

--------------------------------------



Jordy D.  de 19 jarige  Oostkampenaar die vorige maand de 15 jarige Bruggeling Milan Meert doodstak in de wijk Nieuwenhove, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist. Zijn advocaten hopen op een snelle reconstructie van de feiten en nieuws van de gerechtspsychiater. De tiener kwam het geld van de drugs opeisen en zou daarbij volgens de aanwezigen op het feestje een stroomstootwapen hebben bovengehaald.

-----------------------------

De coronamaatregelen in het sportpark van Eeklo worden aangescherpt. Een mondmasker is opnieuw verplicht bij verplaatsingen in het sportpark en in de droge zone van het zwembad. Verder mag je niet meer douchen in het sportpark, maar de kleedkamers blijven wel toegankelijk om je om te kleden. Goed nieuws is wel dat er vanaf dinsdag 2 november opnieuw banen worden vrijgehouden voor recreatieve zwemmers.

---------------------------------

In de gemeenteraad van Zedelgem is de opvolger van de recent overleden schepen Geert Verhegge aangesteld. Het gaat om de 34-jarige Charlotte Vermeulen, die de voorbije drie jaar voorzitter van de gemeenteraad was.

--------------------------

Een zeventigtal personeelsleden van de politiezone Brugge legden hun eed af. Het gaat om medewerkers die vast benoemd worden of bevorderen. Zij legden hun eed af in aanwezigheid van korpschef Dirk Van Nuffel en burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Tijdens dezelfde plechtigheid kreeg de Brugse politie-inspecteur Michel Declercq (48) een medaille . Hij redde in juni vorig jaar een vrouw die roerloos in kanaal lag.

-------------------------------

Adrem Keukens is nieuwe hoofdsponsor van Handbalclub Eeklo. Met Adrem Keukens verwelkomt Handbalclub Eeklo ook een nieuwe shirtsponsor. Zaakvoerder Michiel Steenbeke tekende present en nam de opworp  voor zijn rekening. Ook de locatie van de nieuwjaarsreceptie ligt reeds vast. In de tweede helft van januari klinkt Handbalclub Eeklo  in Park Adrem op het nieuwe jaar.

-----------------------------------

  • Bron: Het Laatste Nieuws