Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

gepost 2 years ago, op dinsdag, 26 oktober 2021 door Crew

Het vaccinatiecentrum in het Sportpark Aalter zal minstens al tot het einde van het jaar open blijven, om alle 65-plussers een derde prik te kunnen geven in eigen gemeente. Ook het callcenter waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen over de vaccinaties en hun derde ‘boosterprik’, blijft bemand. Inwoners van Aalter kunnen nog steeds elke werkdag van 8.30 tot 12 uur terecht op het speciale nummer 09/325.74.75.

----------------------------------------

In het politiehuis werd afgelopen weekend een jobdag gehouden, samen met de dienst Rekrutering van de federale politie. Zestig geïnteresseerden kregen uitleg over hoe de politie werkt, welke moderne middelen de politie gebruikt en hoe de vernieuwde selectieprocedure in elkaar zit. Ook in de toekomst zal de politiezone nog initiatieven ondernemen om toekomstige kandidaten warm te maken voor een job binnen de politiezone Meetjesland Centrum.

----------------------------------

In de nieuwe wedstrijd De Sterkste Handen neemt ramenwasser en brandweervrijwilliger Bjorn Lösken uit Eeklo het op tegen enkele andere Vlamingen met een zwaar beroep. Naast de wedstrijd winnen wil ik vooral anderen inspireren om nooit op te geven”, zegt Bjorn Lösken uit Eeklo.

--------------------------------

Maldegem viert op vrijdag 29 oktober het event ‘Halloween @ the pool’. Het zwembad wordt een hippe discotheek met lichteffecten. Helemaal in het thema van Halloween. De Halloween discoavond vindt plaats op vrijdag 29 oktober vanaf 18 uur. Een ticket kost 6 euro en kan je bestellen via de website van de gemeente Maldegem.

-------------------------------

Eeklo verstrengt nu al de coronaregels en vraagt om vanaf deze dinsdag 26 oktober weer op heel wat plaatsen je mondmasker te dragen. Afgelopen week waren er 52 besmettingen in Eeklo. In alle openbare gebouwen van Eeklo, zoals het stadhuis of het Sportpark, moet je weer een mondmasker dragen. Interne evenementen van de stad mogen enkel nog doorgaan wanneer een mondmasker gedragen wordt. Bij evenementen in openlucht, zoals de wekelijkse markt, wordt het enkel geadviseerd om een masker te dragen.

------------------------------

Maldegem heeft op verschillende parkings in de gemeente stappensignalisatie aangebracht. Op de parkings zie je pijlen naar verschillende locaties in de gemeente, met daarbij het aantal kilometer en hoeveel stappen je daarbij zet. Stappen heeft heel wat voordelen, zoals een goede gezondheid, je beter voelen in je vel, beter slapen, meer sociaal contact, minder vervuiling en lawaai, en een veiliger centrum.

------------------------------

Steven Van Belleghem uit Knesselare (Aalter) brengt zijn tweede thriller uit. In ‘De Upgrade’ zweeft hij in de toekomst en focust hij zich op DNA-manipulatie. Steven Van Belleghem is ondernemer, professor marketing aan de Vlerick Business School, en docent aan de London Business School. Hij geeft lezingen over de hele wereld en schrijft vooral wetenschappelijke boeken. Vorig jaar verraste hij met zijn fictiedebuut ‘Eternal’ en daar komt nu met ‘De Upgrade’ een vervolg op. Een boek dat hij in volle coronaperiode schreef. Info: www.stevenvanbelleghem.com.

--------------------------------

Het koor Amuze uit Aalter en koor ‘Light my choir’ uit Herdersem bij Aalst wagen dit weekend samen hun kans op de World Choir Games. Beide koren staan onder leiding van Jonas Veirman, en zo is de samenwerking er gekomen. De twee koren vormen samen een popkoor en trekken met zestig zangers naar de World Choir Games.

---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws