Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 27 mei 2020

gepost 6 months ago, op dinsdag, 26 mei 2020 door Crew

De stad Eeklo heeft al minstens 100.000 euro aan inkomsten verloren, door de coronacrisis dat zegt ook zegt schepen van Financiën Marc Windey. **** u1

Aldus schepen van Financiën in Eeklo Marc Windey over de mindere stadsinkomsten.

--------------

Politiezone Aalter en het gemeentebestuur hebben de wijkwerking de voorbije maand versterkt. Om een betere dienstverlening te kunnen garanderen, werden de negen bestaande wijken hertekend. Dat horen we ook bij de commisaris in Aalter Tim D’haene: ****

u3*** Je hoorde politie-commisaris in Aalter Tim D’haene en met deze uitbreiding gaat de zone naar één wijkinspecteur per 2.650 inwoners. Daarmee scoort de politiezone Aalter beter dan de opgelegde norm van één wijkinspecteur per 4.000 inwoners.

------------------------

Evergem pompt 700.000 euro in het herstelplan voor de coronacrisis. Elk gezin krijgt tegen de zomer een Warm Evergem Bon van 20 euro. Voor getroffen ondernemers wordt dat een bon van 200 euro, tot zelfs 400 euro voor starters. Evergem investeerde ook al 230.000 euro in mondmaskers, en er ligt voor de horeca ook een uitwerking van een nieuw terrassenplan klaar.

--------------------

De wijkwerking van de politiezone Aalter is uitgebreid en gaat van 9 wijken naar 11 wijken per inspecteur. Wat de wijkinspecteur doet legt politie commissaris in Aalter Tim D’haene uit: u4***** via de website politie.be kan je nagaan welke wijkinspecteur jou buurt controleert en helpt.

-----------------------

Eeklo wil voorkomen dat de hele coronacrisis voor extra belastingen moet zorgen. De belastingen in Eeklo zullen niet verhogen dat zegt ook schepen van Financiën Marc Windey u2 ***** Je hoorde schepen van Financiën in Eeklo Marc Windey.

-----------------

Vanaf dinsdag 2 juni starten de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar in de Academie voor muziek, woord en dans. Dat wordt trouwens extra bijzonder, want in Aalter zullen de lessen plaatsvinden in het nieuw Kunstencentrum.

Via www.aalter.be/academie kun je de schema’s onder de knoppen ‘muziek’, ‘woord’ en ‘dans’ raadplegen.

-------------------

In Eeklo is sinds gisteren de tweede fase van de werken gestart in de Koning Albertstraat.. Het verkeersplateau ter hoogte van de René Vermaststraat wordt heraangelegd, het verkeersplateau ter hoogte van de Cocquytstraat is opnieuw toegankelijk. Er wordt gedurende de werken in Eeklo een omleiding voorzien .
--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws