Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 26 mei 2020

gepost 1 year ago, op dinsdag, 26 mei 2020 door Crew

In de Boomgaard in het centrum van Aalter heeft de politie gisterennamiddag een levenloos lichaam ontdekt. De man woonde nog maar net in de gemeente Aalter en was oorspronkelijk van Deinze afkomstig. Naar alle waarschijnlijkheid was het slachtoffer al vier weken overleden. De politiezone van Aalter bevestigt intussen het overlijden.

-------------------------

Het team van de Freinetschool De Kleine Helden zet door en opent op 1 september de deuren in de Boelare 145 in Eeklo. De coronamaatregelen maken het niet gemakkelijk. De Freinetschool in Eeklo start met vier klassen, maar willen doorgroeien naar een school met 140 leerlingen.

-------------------

Jeugdcentrum Kadans in Aalter opent tot 30 juni tijdelijk weer de deuren, maar wel enkel voor blokkende studenten.

In de fuifzaal boven kunnen veertien studenten ver uit elkaar studeren. De studieruimte is elke weekdag geopend van 8.30 tot 18 uur. Het jeugdcentrum Kadans blijft verder gesloten al wordt gehoopt dat het het muziekfestival tijdens het eerste weekend van september kan doorgaan.

-------------------

De inwoners van Kleit bij Maldegem hebben hun warm hart getoond voor de zorgverleners. De Kleitenaars kochten massaal bloemen. De opbrengst is voor de zorgverleners in het dorp. De zorgverleners krijgen waardebonnen die geldig zijn bij de Kleitse middenstand. Op die manier worden ook zij niet vergeten tijdens de moeilijke coronaperiode. Elke zorgverlener krijgt 40 euro aan waardebonnen in de brievenbus.

-------------------------

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts reageert op de open brief van de schooldirecteur uit Kleit bij Maldegem. Hij zegt het maximaal mogelijke te doen.

Directeur Stefanie Van den Bussche van De Kleiheuvel in Kleit schreef een open brief naar Vlaams minister Weyts. Ze is het beu dat de richtlijnen constant veranderen, dat de directies alle nieuwigheden eerst in de pers moeten lezen, en dat de schoolplannen constant bijgestuurd moeten worden.

-----------------

Groen Aalter pleit voor minder sportvliegtuigjes boven en rond het Drongengoed in Ursel. Nu de lockdown versoepeld is, wordt er in de weekends weer meer gevlogen.

Dat zegt gemeenteraadslid Ann Depoortere van Groen: *****

Titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V) trekt grote ogen bij de vraag van Groen. ***** Aldus titelvoerend burgemeester Pieter De Crem over de vliegclubs die een vergunning hebben om in de weekends te vliegen in Ursel.

------------------

Alexander Stanescu, leerling van het vierde middelbaar van College ten Doorn in Eeklo, heeft goud behaald op 19de Junior Wiskunde Olympiade.

Meer dan 400 scholen en 12.000 leerlingen van de tweede graad secundair namen deel. Alexander won het goud, samen met een leeftijdsgenoot uit Zwijnaarde. Begeleidend leerkracht Geert Heyman, die volgend jaar zijn laatste jaar start als leerkracht wiskunde, is trots op zijn leerling.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws