Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 25 mei 2020

gepost 1 year ago, op maandag, 25 mei 2020 door Crew

De overheid zet het licht op groen om ten vroegste vanaf 2 juni weer bezoek toe te laten in de ziekenhuizen. Maar de ziekenhuizen beslissen zelf of ze dat doen of niet. Ook in AZ Alma in Eeklo kan momenteel geen enkele patiënt bezoek ontvangen, ook al heeft je ziekenhuisopname niets met corona te maken. Enkel op de kinderafdeling is er een afwijking, waardoor een van de ouders naar het zieke kind kan.

Of we vanaf dinsdag 2 juni weer op bezoek mogen bij de zieken in AZ Alma is nog afwachten.

--------

Een 55 jarige fietser uit Lievegem werd zaterdagmiddag in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis na een zware val in Nieuwendam in Aalter. De fietser was met een groep aan het rijden toen hij tijdens een inhaalmanoeuvre over een put in de weg viel.

---------------

Vandaag starten de werken aan een van de slechtste straten in Evergem: een jaar lang wordt de Dellaertsdreef in Sleidinge onder handen genomen. Een grondige klus, want de riolering wordt vernieuwd, alle nutsleidingen worden vernieuwd en de wegen worden heraangelegd en heringericht. De gemeente investeert maar liefst 1,7 miljoen euro.

-------

Het kasteeldorp Poeke schrapt het kermisweekend van 20 juni, maar blijft vol hoop dat de ‘grote kermis’ op zondag 13 september wel nog zal kunnen doorgaan. Het hele dorp Poeke kijk dus uit naar grote kermis.

--------------

Aalter heeft de voorbije weken ongeveer 200 coronaboetes uitgeschreven. Het ging om samenscholing, verboden verplaatsing, het niet respecteren van de social distancing, en twee organisaties van verboden evenementen. Zo’n 66 procent van de overtredingen gebeurde door mannen en 34 procent door vrouwen.

---------------------

Eeklo en Sint-Laureins hebben verklaard dat ze in de toekomst intensief gaan samenwerken. Een fusie komt er (nog) niet, maar wordt ook niet langer uitgesloten. De bedoeling is om ook Kaprijke en Assenede te betrekken in hun plannen. Samenwerken is geen probleem zegt het bestuur van Kaprijke en Assenede maar een fusie daar willen beide gemeentes nog niet aan denken

---------------------------

Maar liefst van de helft van de Brugse winkeliers houdt door de coronacrisis rekening met een faillissement. Dat blijkt uit een bevraging van UNIZO Brugge bij 350 detailhandelaars in de deelgemeenten en de binnenstad. Na twee weken haalt amper één op de tien dezelfde omzet als de vorige jaren. UNIZO Brugge pleit voor een aanpassing van de veiligheidsmaatregelen.

------

De wekelijkse markt in Oostkamp gaat vanaf donderdag opnieuw door op het Gemeenteplein. Zowel voor de bezoekers als marktkramers gelden veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus.Het aantal marktkramen wordt beperkt tot een twintigtal. Het gemeentebestuur stelde een aangepast marktplan op om een veilige afstand tussen de kramen in Oostkamp te garanderen. De marktkramers zullen mondmaskers dragen en de nodige ontsmettingsmiddelen voorzien.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws