Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 28 mei 2020

gepost 6 months ago, op donderdag, 28 mei 2020 door Crew

De Maria Middelareslaan voor de basisschool van het Emmaüsinstituut in Aalter wordt vanaf volgende week tijdens de schooluren verkeersvrij. Zo kan de school de straat gebruiken als extra speelplaats, om de kinderen zo verder uit mekaar te houden. Aalter stelt ook een pak gemeentelijke gebouwen gratis ter beschikking aan scholen met plaatsgebrek. Al het materiaal van de gemeentelijke uitleendienst kan ook gratis door alle scholen gebruikt worden.

------------

De vier zwaneneieren in Brugge waarvan gedacht werd dat ze gestolen waren, zijn opnieuw terecht. De groendienst heeft de eieren teruggevonden. De eieren lagen diep in het nest en waren daardoor niet zichtbaar. Het stadsbestuur van Brugge roept wel op om afstand te houden van de broedende zwanen. Anders verstoppen ze de eieren zoals nu te diep en wordt het broeden moeilijker.

-------------------

Vanaf dinsdag 2 juni zijn lezers opnieuw welkom in de bibliotheken in Maldegem en Adegem. De heropening van de bibliotheken gebeurt op een gecontroleerde manier, en onder strikte voorwaarden. Om alles veilig te laten verlopen zal de hoofdbibliotheek opgedeeld zijn in vier zones. Neem geen boeken uit de rekken, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen. Het inleveren van materialen kan enkel via de inleverbus.

----------------

Zeebrugge is klaar om de komende zomer het favoriete strand van de Vlaming te worden. Er is – rekening houdend met de afstandsregels - plaats voor 45.000 strandgasten. Er komen stewards en tal van andere maatregelen.

---------------------

Algemene Bouwonderneming Vandenbussche in Aalter mag zich voortaan een ‘Best Managed Company 2020’ noemen.

Het Aalterse bedrijf Vandenbussche is een van de acht nieuwe laureaten die het kwaliteitslabel ontvangt. Het bedrijf krijgt dat volgens het juryrapport voor hun heldere strategie, uitvoerige expertise, engagement en financiële prestaties.

----------------

Het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem, voor de senioren in Eeklo, start vanaf dinsdag 2 juni geleidelijk een deel van haar werking weer op.

Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, is het lokaal dienstencentrum in Eeklo gesloten. Vanaf dinsdag komt daar verandering in. Het restaurant en cafetaria blijven zoals alle horeca nog dicht. In het Zonneheem in Eeklo wordt gestart met het opnieuw openen van de kapster, de pedicure, de wasserette en het ‘vervoer op maat.

----------------

Oppositiepartij Burgerbelangen in Wingene brak tijdens de digitale gemeenteraad afgelopen maandag een lans voor de introductie van een gemeentelijke cadeaubon. Volgens Fabienne Allaert zou die bon een prima aanvulling vormen op het 100-puntenplan dat Wingene al uitwerkte. Het gemeentebestuur van Wingene ging niet in op het voorstel.

-----------------

En deze zomer worden misschien heel wat steden massaal omgetoverd tot grote terrassen. In Aalter en Brugge zijn alvast plannen om de terrassen van de horecazaken minstens dubbel zo groot te maken, zodat horecauitbaters evenveel volk op hun terras kunnen zetten als voor de coronacrisis. Ook de Tieltse terrasjes zouden straks wel eens stevig kunnen uitbreiden. Door de uitbreiding van de terrassen kan de afstand bewaard blijven en zouden horeca zaken gedeeltelijk kunnen opstarten.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws