Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 27 juli 2022

gepost 1 year ago, op woensdag, 27 juli 2022 door Crew

Wie in Eeklo een evenement organiseert, mag niet langer al het afval zomaar meegeven met de wekelijkse afvalophaling. Na een evenement mogen voortaan nog maximum drie restafvalzakken en maximum vier PMD-zakken meegegeven worden met de huis-aan-huis afvalophaling.

—--------------------------------------

Aan het station van Eeklo kwamen er zestien nieuwe Blue-bikes bij. Eén fiets valt op: een tandem waarmee je een uitstapje kunt doen met de kinderen. Nog tot september kan je aan ons station van Eeklo een ouder-kind-tandem ontlenen met je Blue-bikekaart. De fiets is uitgerust met een gps-houder, een mandje en een slim slot.

—---------------------------------

Het kernkabinet besliste dat de nieuw te bouwen legerkazerne voor Oost-Vlaanderen in Geraardsbergen komt. Aalter grijpt daardoor naast de zogenaamde kazerne voor de toekomst. Meer samenwerkingsmogelijkheden tussen Defensie en de lokale bedrijfswereld bleek de doorslag te hebben gegeven. De nieuwe kazerne in Geraardsbergen gaat zowat 120 miljoen euro kosten.

—---------------------------------------------

De gemeente Maldegem onderzoekt de mogelijkheid om extra parkeermogelijkheden te voorzien voor zorgverstrekkers. In heel wat gemeenten bestaat een systeem met stickers. Wie dat aan zijn venster of in de buurt van de oprit of garage kleeft, geeft aan dat zorgverstrekkers voor die oprit of garage mogen parkeren. Kiran Van Landschoot (Open Vld) vraagt de gemeente om te onderzoeken of dit ook in Maldegem mogelijk zou zijn.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws