Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 26 juli 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 26 juli 2022 door Crew

Een man uit Eeklo is zondag overleden in het Meer van Bütgenbach, in de gelijknamige gemeente in de Oostkantons. Drie mannen die gaan zwemmen waren in het meer, waren op een twintigtal meter van het zandstrand Venntastic Beach in moeilijkheden geraakt. Ondanks de inzet van een Duitse traumahelikopter, heeft de man uit Eeklo het niet overleefd.

—------------------------------------------

Het bouwbedrijf Vandenbussche uit Aalter steunt Beire Cool vzw, met een cheque van 2.000 euro. De vzw Beire Cool organiseert jaarlijks een zomerkamp voor kansarme kinderen. Ook op de bedrijfsterreinen van Vandenbussche worden dit jaar trouwens opnieuw zomerkampjes georganiseerd. Zo komt het Aalterse bedrijf tegemoet om hun medewerkers te helpen in de zoektocht naar opvang voor hun kinderen tijdens de zomerperiode.

—----------------------------------------------

Op de site van de Oude Weverij in Aalter-Brug staat een nieuw kunstwerk, ontworpen door regiogenoot Raf Vandewalle. Het kunstwerk heet Alfa en toont vier driehoeken in cortenstaal, met de typische bruine roestkleur. Alfa is een ode aan de orde, maar laat verdere interpretatie volledig over aan de voorbijganger.

—----------------------------------------

Evelien Van De Putte (28) komt in Maldegem in de gemeenteraad, voor de partij Open Vld. Evelien Van De Putte komt in de raad in de plaats van Glenn Longeville. Hij was in het vorige bestuur schepen, maar kon de verhuis naar de oppositiebanken niet verkroppen.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws