Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 28 juli 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 27 juli 2022 door Crew

Eigenaars van handelspanden in het Kernwinkelgebied van Eeklo kunnen dit najaar een premie aanvragen, wanneer ze verbouwingen doen. Er is een plafond tot maximum 10.000 euro per dossier. De helft wordt betaald door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, de andere helft door de stad Eeklo. —-------------------------------------------

De gemeente Aalter heeft de Finse piste op het Sportpark van Aalter-centrum volledig opgefrist. Over de volledige lengte werd alle onkruid verwijderd en nieuwe houtschors aangevoerd, zodat de piste terug als nieuw loopt. Ook in Sportcentrum Onderdaele in deelgemeente Ursel kan je gebruik maken van een Finse piste.

—---------------------------------

De fietsbrug in de Bellemstraat in Aalter is in volle opbouw. Na het bouwverlof wordt de riolering aangelegd en het fietspad geasfalteerd.

De geplande fiets-o-strade langs de spoorlijn Brussel-Oostende wordt op die manier veilig en comfortabel. De brug zal in het najaar van 2022 afgewerkt zijn. Aalter investeert hiervoor 838.000 euro.

—-----------------------------------------

Bij het Zorgbedrijf Meetjesland kwam Candice De Windt, sinds kort de nieuwe Vlaamse Zorgambassadeur op bezoek. Zorgbedrijf Meetjesland heeft rusthuizen en senioreninstellingen in Evergem, Maldegem en Nevele (Deinze). Candice De Windt bezocht de dagopvang Cado in Maldegem, en de pastorijen in Adegem en Kleit waar het project ‘senioren onder de toren’ uitgerold wordt.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws