Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 26 mei 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 25 mei 2021 door Crew

Buurtbewoners rond het anders zo romantische Minnewaterpark stellen de stad Brugge in gebreke door de aanhoudende overlast van feestvierende jongeren. Sinds de coronacrisis is het park een verzamelplaats geworden voor drinkende jongeren die zorgen voor lawaai, sluikstorten en andere overlast. Bewoners die de jongeren ter plaatse om rust vragen, worden fysiek belaagd.

-------------------

Voor schepen Dirk De Smul (CD&V) wordt het nu vrijdag een extra drukke dag bij het trouwen van 3 koppeltjes. Drie collega’s van het gemeentebestuur die stappen elk met hun geliefde vrijdag 28 mei in het huwelijksbootje. De werkmakkers wisten niet eens van elkaar dat ze alle drie dezelfde datum uitkozen. Door corona werken de collega’s veel van thuis uit en kwamen ze elkaar dus niet tegen op het werk.

-------------------

Voor het eerst in Vlaanderen wordt een weg ingericht met uitsluitend waterdoorlatende materialen. De primeur is weggelegd voor Damme. De aanpak komt de bomen langs de weg ten goede én creëert een betere leefomgeving. De weg wordt heraangelegd met materialen die het regenwater laten doorsijpelen, waardoor het niet naar de riolering stroomt. In Nederland en Duitsland zijn waterbalansstraten al veel meer ingeburgerd.

-------------------------

Wie op zoek is naar een job in Eeklo, kan de vacatures voortaan in een oogopslag zien op de nieuwe website www.jobsineeklo.be. Het nieuwe platform is een samenwerking tussen Voka Oost-Vlaanderen en de stad Eeklo. Eeklose bedrijven kunnen eenvoudig de koppeling met hun vacaturepagina leggen zodat het platform alle openstaande vacatures bundelt. Bedrijven die jobs in Eeklo willen aanbieden kunnen contact opnemen via [email protected].

-----------------

De Provincie Oost-Vlaanderen wil het draagvlak voor mondiale solidariteit verbreden en de directe verbondenheid met de wereld versterken. Daarom verleent de Provincie ook dit jaar subsidies aan 68 Oost-Vlaamse organisaties die een project hebben in een land in ontwikkeling. De gesubsidieerde initiatieven situeren zich in Latijns-Amerika, Afrika en Azië en proberen elk op hun manier de levensomstandigheden van mensen in landen in ontwikkeling te verbeteren.

----------------

Ex-voetballer Peter De Poorter en zijn team van Peetjes Droom wil dat de Aalternaren, de Rode Duivels kunnen aanmoedigen samen op groot scherm. Zoals de regels vandaag zijn, zou dat wel maar voor maximum 400 mensen zijn, die afstand houden en een mondmasker dragen. Maar met de beelden van de kampioenenviering van Club Brugge in het achterhoofd, lijkt dat moeilijk. Ook al bestaat de kans dat de coronaregels voor het EK nog zullen versoepelen.

----------------------

De brandweerpost Kaprijke is sinds kort verhuisd naar de nieuwe kazerne in de Molenstraat, en merkt meteen de voordelen. Brandweerlui zijn nu sneller op een interventie, door de centrale ligging. De 25 vrijwilligers van de post in Kaprijke hopen op versterking. Ze hebben een zevental nieuwe collega brandweerlui nodig.

----------------

Brugge stelt de Sint-Katarinakerk in Assebroek en de Sint-Donaaskerk in Zeebrugge ter beschikking van studenten in de blok. Het zijn nieuwe locaties. Tot en met 2 juni kunnen studenten nog gebruik maken van de Stadshallen op de Markt. Daarna kunnen ze terecht in The Student Village de leeszaal van bibliotheek Biekorf in Brugge.

----------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met herstellingswerken aan de afrit richting Knokke op de E34/N49 in Maldegem. De werken duren tot 11 juni.

De aannemer vernieuwt enkele gebarsten betonnen platen in het wegdek op het einde van de afrit. Het wegdek wordt daar volledig opgebroken en vervangen.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws