Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 27 mei 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 27 mei 2021 door Crew

De bestuursploeg van Eeklo weigert de partij Vooruit in het schepencollege. Nu schepen Bob D’Haeseleer zich aansluit bij Vooruit, moet hij als onafhankelijk schepen zetelen. Schepen D’Haeseleer is tot eind juni ook even zijn bevoegdheden kwijt, tijdens wat ze in Eeklo ‘een bezinningsperiode’ noemen. Vooruit, de vroegere sp.a, werd in 2018 niet eens verkozen in Eeklo.

--------------------

Er komen deze zomer géén drie extra pop-upbars in Brugge. De stad had daar eerder een oproep voor gelanceerd, tot grote onvrede van onder meer Unizo en Horeca Brugge. Ook verschillende politieke partijen hadden vragen over de gekozen locaties. Op de oproep kwam welgeteld één reactie. “En die bleek niet te voldoen",

---------------

De afdeling Aalter van Beweging.net heeft de vrijwilligers in het vaccinatiecentrum van Aalter bedankt met een vetplantje. Al weken draait het vaccinatiecentrum van Aalter niet alleen op het gemeentepersoneel, maar ook op tientallen vrijwilligers die meehelpen.

------------------

Cultuurcentrum De Herbakker organiseert begin juni twee voorstellingen in openlucht, in het tuintje achter de bibliotheek. Het worden de eerste echte voorstellingen die De Herbakker dit jaar mag organiseren. Op donderdag 3 juni komt Günther Lesage met zijn theatermonoloog ‘Vroeger was de toekomst beter’. Op woensdag 9 juni is er om 20.30 uur een comedycafé met MC Bas Birker.

---------------

De politie van zone Meetjesland heeft een kleine verkeersactie gehouden in het kader van de stage van twee aspirant-hoofdinspecteurs. De politie stond opgesteld op de N9 in Eeklo ter hoogte van de parking van de vroegere Brantano-winkel. In totaal werden er 27 voertuigen en hun bestuurder en passagiers grondig gecontroleerd. Er werd bij alle bestuurders een ademtest afgenomen. Eén bestuurder legde een positieve ademtest af. Twee andere bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

-----------------

De politieke partij Groen wil in Aalter fitnesstoestellen laten plaatsen in openlucht. Maar dat ziet het gemeentebestuur in deze coronatijd niet zitten. Net door corona is het voor Groen duidelijk dat mensen meer willen bewegen, en meer buiten willen zijn. Schepen van Sport Mathias Van de Walle zegt dat de vraag zeer ongelegen komt en is ongepast, in een periode dat de echte fitnesszaken door corona al maanden de deuren moeten sluiten.

---------------------

Het enthousiasme van kinderen en ouders aan de oversteekplaats langs de Leopold I-laan in Brugge was woensdag groot, nu hun verkeersclown terug is. Stefaan Vergaerde bleef drie maanden weg, nadat een een automobiliste – die z’n instructies zou genegeerd hebben – door de politierechter werd vrijgesproken. De opzichter-clown is op de uitspraak erg kwaad en ontgoocheld geweest.

----------------

Door de komst van het nieuwe woonproject naast De Pastorij in Adegem wordt de doorgang naar CC Den Hoogen Pad verkeersveiliger gemaakt, en verbreed van vijf naar zes meter. De doorgang gaat vanaf 31 mei voor een maand dicht. Wie naar het cultureel centrum van Adegem (Maldegem) wil, zal tijdelijk via de Staatsbaan kunnen omrijden.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws