Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 28 mei 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 28 mei 2021 door Crew

Aalter is volop met de voorbereidingen bezig om de Horecabon tegen begin juni bij elke volwassen inwoner in de brievenbus te krijgen. Gemeenteraadslid Mieke Vertriest had liever een bon uitgereikt die bij alle getroffen sectoren kon gespendeerd worden: ****** Vorig jaar kregen de Aalternaren ook al een Aalterbon van 25 euro om de lokale economie te ondersteunen na de lockdown.

----------

Een 64-jarige dame uit Eeklo riskeerde acht maanden cel nadat ze enkele agenten had bespuwd. Die waren ter plaatse gekomen nadat ze voor een zoveelste keer ruzie had gemaakt met haar man. Die wist zich geen raad meer en contacteerde de politie. De rechter gaf haar echter nog een kans en legde haar een probatie-opschorting op.

---------------

Het evenement MalleMaldegem in Maldegem duurt dit jaar niet één dag, maar loopt coronaproof van 1 juni tot 30 september. Met mooie fiets- en wandelroutes wil de gemeente Maldegem iedereen laten kennismaken met de mooie groene gemeente. Wie deelneemt, krijgt een spaarkaart en je kan bij elk horecabezoek een stempel verzamelen. Met een volle spaarkaart maak je elke maand kans op één van de tien M-bonnen van 25 euro. Info: www.mallemaldegem.be.

-----------------

In het midden van de Oedelemse velden opent deze vrijdagavond zomerbar COBAR langs de Sijselestraat de deuren. Er wordt een extra overkapping voorzien en terraswarmers om iedereen warm te houden", zegt uitbater Ward Buffel in het Laatste nieuws. De bezoekers van Cobar in Oedelem kunnen digitaal de menukaart bekijken, hun bestelling plaatsen en direct betalen via de bancontact app.

-----------------------

Het is nog altijd behoorlijk stil en rustig in Brugge, tijdens de - hopelijk - laatste moeilijke coronamaanden voor het toerisme. Hoewel de bootjes alweer mogen uitvaren, valt het aantal passagiers nog wat tegen. Enkel een paar Belgen en bezoekers uit de buurlanden wagen zich aan een toertje van 10 euro per persoon langs al het moois wat Brugge te bieden heeft. De bootjes zijn ook steeds vaker elektrisch aangedreven.

------------------------

De Zwaaikomhoeve in het Jezuïetengoed in Aalter gaat vanaf juni voor de vierde editie van hun zomerbar. Aalter zet een rem op het aantal zomerbars, maar wie vorig jaar al een initiatief had, kan dat ook dit jaar doen. De regelgeving legt Burgemeester Pieter De Crem uit: ***** In juni is de zomerbar van de Zwaaikomhoeve in Aalter elke zaterdag en zondag open, telkens vanaf 14 uur.

----------------------------

Wordt het voetbalstadion aan de Zandvleuge in Eeklo gerenoveerd? Of wordt een nieuw stadion gebouwd op een nieuwe locatie aan het sportpark ? Dat wil de stad nu laten onderzoeken. Eeklo laat Farys een studie doen. Zij staan ook in voor de uitbating van het Sportpark in Eeklo. Aan de hand van die studie zal het stadsbestuur dan een beslissing nemen over de toekomst van het voetbalstadion.

-------------------

Oostkamp en Beernem slaan de handen in elkaar om deze zomer kanaalzwemmen aan te bieden. Als de waterkwaliteit goed is, zullen triatleten en sportieve zwemmers in het kanaal Brugge-Gent kunnen zwemmen. Oostkamp en Beernem ontvingen een vergunning van de Vlaamse Waterweg nv. Zwemmen kan van 29 mei tot en met 28 augustus. Om er te zwemmen moet je wel lid zijn van een zwemclub uit de buurt.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws