Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 25 mei 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 25 mei 2021 door Crew

De drempel van 500 bedden om vanaf 9 juni extra versoepelingen door te voeren, komt in het vizier, met nog 542 coronapatiënten op intensieve zorg.

Elke dag worden er gemiddeld 118 COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 14 procent ten opzichte van een week eerder. Sinds het begin van de pandemie werden 73.480 Belgen opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn in ons land 24.842 mensen gestorven aan de gevolgen van de ziekte

-----------------

Groen Eeklo blijft achter met een wrang gevoel na het vertrek van schepen Bob D'haeseleer richting Vooruit. Zijn transfer komt totaal onverwacht klinkt het bij de groene partij. Groen Eeklo is een mandataris/schepen kwijt, Vooruit komt niet alleen in de gemeenteraad van Eeklo, maar meteen ook in het schepencollege. Het bestuur zegt voorlopig geen probleem te hebben met het aanblijven van D'haeseleer als schepen.

-----------------

Als het schepencollege van Aalter het licht op groen zet zullen op maandag 14 juni in Ursel twee koersen voor elite zonder contract en beloften worden gereden. Daarmee gaat wielerclub KWV Sportief Onze Roem in op een vraag van Cycling Vlaanderen.
Beide wedstrijden zullen negentig kilometer lang zijn. In Ursel wordt het naar alle waarschijnlijkheid de enige kermisactiviteit.

------------

Balletdanser Glen Lambrecht (27) uit Knesselare (Aalter) gaat in het najaar de geschiedenis van de sigarenfabriek Cogétama vertellen in een dansspektakel. Corona bracht Glen sneller dan gedacht terug van Slovakije naar Aalter. Vanaf nu bouwt hij hier weer aan zijn carrière. “Cogétama is en blijft een van de meest opvallende bladzijden uit de rijke geschiedenis van Aalter en Knesselare.

----------------

Met meer dan 750 zijn ze, de studenten die meehelpen in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo in Gent. Ze leiden er alles mee in goede banen, want er moeten dagelijks 4.000 vaccins worden toegediend. Zo goed als allemaal zijn ze lid van een Gentse studentenvereniging. De vaccins daadwerkelijk toedienen doen ze niet. "De spuitjes worden gezet door medische professionals. Zowel van de mensen die om een vaccin komen als van de mensen van het vaccinatiecentrum zelf, krijgen de studenten alleen maar positieve feedback.

-------------

Langs het sportplein in Eeklo hebben twee hondenwandelaars maandagmiddag enkele vergiftigde gehaktballen gevonden. De gehaktballen lagen verspreid op het pad langs het Verbauwenbad. Wie met zijn geliefde viervoeter langs het pad naast het Verbauwenbad wandelt, let best goed op.

-----------

Hans Noyelle, medeoprichter van de legendarische supportersclub Blue Army had véél meer volk verwacht bij de titelviering van blauw-zwart. Sport is emotie. Een titel moet je vieren op het moment zelf zegt Noyelle in een interview met Het Laatse nieuws. Volgens hem konden de supporters onmogelijk in toom gehouden worden. Bij de overkoepelende supportersfederatie reageren ze minder enthousiast en overheerst ontgoocheling in de organisatie van zowel de stad als in Club Brugge.

--------------------

In het Kunstencentrum ArtA’A aan het station van Aalter kan je naar de reizende tentoonstelling ‘Komt dat zien!’, met oude kermisaffiches uit de gemeente. De tentoonstelling trekt door het Meetjesland en houdt tot en met vrijdag 11 juni halt in Aalter. Daar staan vooral de Aalterse oude kermisaffiches centraal. “Aalter was hofleverancier van de expo, en kon net geen 200 oude kermisaffiches leveren”. De oudste sport die vermeld wordt op de kermisaffiches, is een koers in 1893 aan ‘de statie’.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws