Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 24 mei 2021

gepost 3 years ago, op zondag, 23 mei 2021 door Crew

De politie Meetjesland Centrum heeft in Eeklo en Kaprijke een speciale controle gedaan, op zoek naar chauffeurs die hun autobelasting niet betalen. Alles samen werden 1.633 voertuigen gescand en gecontroleerd in het systeem. Er werden dertien processen-verbaal opgesteld, waarbij een totaal van ruim 5.500 euro onmiddellijk door de Vlaamse Belastingdienst geïnd werd.

----------------

De vier vaccinatiecentra voor het Meetjesland hebben al 80.000 vaccins gezet. Voor alle gemeenten schommelt de vaccinatiegraad nu rond de 50 procent. Dat wil zeggen dat de helft van de Meetjeslanders ouder dan 18 jaar, ondertussen hun eerste coronaprik gekregen hebben. In de week van 31 mei worden ook de begeleiders van kinderopvang en kleuterleiders uitgenodigd om zich prioritair te laten vaccineren.

---------------------

Om plaats te maken voor een nieuwbouwproject zal het al een tijdje leegstaande Hotel Capitole en de aanpalende cinema in de Stationsstraat in Aalter gesloopt worden. Hiermee komt een einde aan een tijdperk vol herinneringen voor heel wat Aalternaren.

-----------

Het Verbauwenbad in Eeklo is tot en met dinsdag 25 mei uitzonderlijk gesloten voor vrij zwemmen. “Er is een technisch probleem opgedoken bij de betegeling van de bodem van het sportbad. Het instructiebad en het peuterbad blijven wel open voor scholen en lerende zwemmertjes.

-----------------

Er werden snelheidscontroles uitgevoerd door de lokale politie van Maldegem langsheen de N44. In totaal werden er ruim 5.500 bestuurders gecontroleerd. Vijf van hen dienden hun rijbewijs in te leveren. Op de N44 bedraagt de maximum toegelaten snelheid 90 kilometer per uur. In totaal reed dus bijna 20 procent van de bestuurders te snel.

--------------------

Medewerkers van het dierenasiel vzw De Ark van Pollare uit Lennik, haalden ruim 60 dieren weg op een adres in Eeklo. Opmerkelijk is dat bij dezelfde personen in november vorig jaar al meer dan 200 dieren werden weggehaald na een klacht van verwaarlozing.

---------------------

Op dinsdag 1 juni start een nieuwe en belangrijke fase van de uitbreiding van het Maldegems bedrijvenpark. De uitbreiding van het bestaande Maldegemse bedrijvenpark krijgt een nieuwe aansluiting ter hoogte van de Staatsbaan (N9) op de grens met Adegem. Momenteel voeren nutsbedrijven er werken uit in het bedrijvenpark.

---------------

Schepen Bob D’Haeseleer uit Eeklo stapt in de partij Vooruit, de vroegere sp.a. D’Haeseleer werd verkozen op de lijst van Groen, maar besloot ruim een jaar geleden al om partijloos verder te gaan.

----------------

Wandelaars en joggers in de buurt van het Koningsbos aan de Urselseweg in Knesselare (Aalter) worden gewaarschuwd voor een agressieve buizerd. Voorbijgangers, en zeker joggers, kunnen aangevallen worden door de broedende dieren. Het dier valt meestal langs achter aan en mikt op het hoofd van de voorbijganger. Wijd bewegen met de armen zou de dieren afschrikken.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws