Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 21 mei 2021

gepost 1 year ago, op donderdag, 20 mei 2021 door Crew

Als de coronacijfers het toelaten, start op woensdag 9 juni fase één van het zogenaamde Zomerplan. Gesteld dat het Meetjesland de geldende norm zou zijn, dan haalt de regio moeiteloos de noodzakelijke drempelwaarden. In AZ Alma is de Covid-toestand al twee weken “stabiel”.

----------

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft bijna 450 duizend euro subsidie aan de vrije basisscholen in Maldegem. Het bedrag investeert men in de Vrije Basisschool De Papaver in Adegem en in Vrije Basisschool De Parel in Donk. Bij de twee scholen wordt het geld gespendeerd aan infrastructuur- en omgevingswerken.

----------------

Vanaf nu kan je elke zondag en ook op pinkstermaandag 24 mei terecht in het Stoomcentrum in Maldegem. Bezoekers kunnen een ritje maken met de stoomtrein of met de antieke dieselmotorwagen naar Eeklo. Een ideale kans om een unieke beleving mee te maken in eigen streek, dat zegt ook voorzitter Rik De Gruyter: **** Er werd onlangs nog maar een stuk van het spoor vernieuwd: *** Tijdens de treinrit heb je een uniek zicht: **** je hoorde Rik De Gruyter van het stoomcentrum in Maldegem. Alle info vind je ook via www.stoomtreinmaldegem.be

----------------

De stad Eeklo wil gaan voor gezonde lucht in de stadsgebouwen, en gaat een pak CO²-meters aankopen. De aankoop is belangrijk voor het algemeen welzijn van de aanwezigen. Het is een indicator dat er nood is aan verse lucht en dat zal het welbevinden alleen maar verhogen. De stad zal de mogelijkheid bieden aan Eeklose scholen om CO²-meters te kopen aan een voordeeltarief.

------------------

De politie van Brugge bereidt zich voor op de (mogelijke) kampioensviering van Club Brugge. Met de plaatselijke horeca rond het Jan Breydelstadion is afgesproken om zondag vanaf de namiddag de terrassen binnen te halen. Een pintje drinken ter plaatse zal dus zondag niet kunnen. De cafés rondom het stadion zullen werken met een takeawayformule en tapinstallatie. Bij verkoop met take a way is alcohol verkopen verboden.

---------------

De 82 jarige Betram De Coninck van de regionale televisie AVS laat het besturen als voorzitter over aan Sarah De Backer. Bertram De Coninck uit Eeklo was een pionier, zegt Sarah De Backer van AVS: **** Regionale televisie AVS bleef al die jaren investeren in het digitale tijdperk: ***** Je hoorde Sarah De Backer als nieuwe voorzitter van regionale TV AVS over het vertrek van stichter Bertram De Coninck.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws