Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 26 januari 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 26 januari 2022 door Crew

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) heeft Eeklo geselecteerd voor een project om de handelskern van de stad te versterken. Leegstand in het centrum van een gemeente of stad zorgt voor verloedering, en zorgt zelf ook voor extra leegstand. Eeklo stapt ook al in een project van de provincie Oost-Vlaanderen om de handelskern te versterken.

—------------------------------------

Oppositiepartij Groen in Eeklo wil dat het stadsbestuur concrete stappen onderneemt om de treinen die de lijn Eeklo-Ronse aandoen, en nu nog op diesel rijden, te elektrificeren. Schepen Marc Windey is het initiatief genegen, maar zegt dat de beslissingen realistisch moeten blijven.

—--------------------------

Het Zorgbedrijf Meetjesland gaat grondige renovatiewerken uitvoeren aan het centrum voor dagopvang voor senioren in Maldegem. Het centrum voor dagopvang ligt midden in de seniorenwijk aan de Lazarusbron in Maldegem. Het gebouw dateert van 1994, en voldoet niet meer aan de moderne eisen. De werken zullen een half miljoen euro kosten.

—------------------------------------

Joost Tack uit Aalter is 48 jaar, maar nog altijd dol op Lego. Hij heeft thuis meer dan 500 bouwdozen, om met bv 9.000 blokjes,de Titanic te bouwen. Omdat nieuwe sets al snel 600 euro kosten, verhuurt hij ook zijn bouwsets dat staat te lezen in HLN. Joost uit Aalter verhuurt in Lego ook het kasteel van Harry Potter tot zowat alles uit Star Wars.

—----------------------------------

Na Knokke-Heist en Blankenberge sneuvelt ook de carnavalstoet in het centrum van Brugge. Die was voorzien op 12 maart. Er lopen zo'n 700 deelnemers mee in de stoet. De afstandsregels kunnen daarbij niet gegarandeerd worden en ook de mondmaskerplicht maakt de organisatie onmogelijk. —---------------------------------------

De jongeman die Milan Meert (15) vier maanden geleden doodstak met een bajonet aan z'n woning in Nieuwenhove, hoopt nog voor z'n proces voorwaardelijk vrij te komen. De advocaat van Jordy D. zegt dat zijn cliënt zich wil zich laten behandelen voor z’n drugsverslaving”. De tiener blijft voorlopig wel twee maanden langer in de cel.

—--------------------------------

Sint-Laureins organiseert op zaterdag 29 januari een stille protestactie tegen de mogelijke komst van 240 asielzoekers naar het Godshuis. Vlaams Belang kondigt dan weer een politiek protest aan, een week later op 5 februari. Zelfs Dries Van Langenhove zou dan naar Sint-Laureins komen.

—-----------------------------------------

De werken in de Korte Moeie, IJzerstraat en het Mandeweegsken in Eeklo starten op maandag 14 februari. De echte rioleringswerken en wegenwerken komen pas in het najaar. Op maandag 31 januari om 19 uur is er een online infomoment. Je kan volgen via www.eeklo.be/mandeweegsken.

—----------------------------------------------

Maandag zijn de werken gestart in de Leopoldlaan in Eeklo. Het verkeer, komende van Maldegem, moet daardoor omrijden. Tijdens de ochtendspits zorgden de werken langs de Leopoldlaan in Eeklo niet voor grote problemen.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws