Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 25 januari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 25 januari 2022 door Crew

De federale wegpolitie hield samen met 145 lokale politiezones alcoholcontroles op alle wegen en autosnelwegen in het land. Ook de politiezone Aalter nam deel. In totaal werden er in Aalter 166 ademtesten afgenomen over een periode van twee dagen. Zes bestuurders bliezen alarm, vier bestuurders bliezen positief.

—--------------------------------

De grote jeugdsite die gepland was aan de Katsweg in Maldegem komt er dan toch niet. De gemeente kocht de gronden in 2020 aan, maar nu blijkt dat de jeugdverenigingen liever elk op hun vertrouwde stek blijven. De Piramide in het park wordt afgebroken en er komt een nieuwbouw.

—----------------------------

Als vanaf vrijdag 28 januari code rood geldt volgens de nieuwe coronabarometer, dan mogen er meteen 480 mensen binnen in de Brugse Stadsschouwburg. De maatregelen komen net op tijd voor de stad met het Weekend van het Brugs waren er immers veel voorstellingen uitverkocht, maar nu komen nog extra plaatsen ter beschikking.

—-----------------------------------

Muzikant en zangeres Meskerem Mees uit Deinze komt op zaterdag 19 februari naar muziekclub N9 in Eeklo. Vorige week werden de Music Moves Europe Awards uitgereikt, en daar viel Meskerem Mees dik in de prijzen. Ze wordt nu beschouwd als een van de meest beloftevolle Europese muzikanten. Op zaterdag 19 februari speelt Meskerem Mees een clubconcert in muziekclub N9 in Eeklo. —--------------------------------

Het is en blijft druk in het gemeentehuis van Aalter. Vorig jaar in 2021 kwamen 34.000 burgers met een vraag aan de balie. Het aantal baliebezoeken aan het gemeentehuis van Aalter daalde in 2020 door de lockdown naar ruim 28.duizend. Vorig jaar steeg dat weer naar 33.duizend 700 bezoekers, of 120 per dag.

—--------------------------------------

Na de versoepelingen is het nu zeker dat er publiek welkom is op de Parkcross van Maldegem.De Parkcross van Maldegem wordt gereden op zaterdag 5 februari. Vanaf 28 januari is er opnieuw publiek toegelaten op sportwedstrijden in openlucht.

—-----------------------------------

Maldegem krijgt deze zomer wellicht de meest originele zomerattractie van het Meetjesland. Er komt een pop-upzwembad in openlucht. De praktische uitwerking van hoe alles er zal uitzien, zal de komende weken nog gebeuren.

—-----------------------------------

Eeklo proper houden kost geld. De stad heeft 210.000 euro op tafel gelegd voor de aankoop van een nieuwe veegwagen. De vertrouwde gele veegwagen verdwijnt uit het straatbeeld van Eeklo, en wordt vervangen door een kleiner wit model.

—-----------------------------

Eeklo lanceert een vernieuwde digitale bedrijvengids, die alle zelfstandigen en ondernemers in de stad moet bundelen. In de bedrijvengids vind je iedere ondernemer terug die een vestiging in Eeklo heeft. Bedrijven die een vermelding willen in de gids, kunnen zich ook inschrijven via www.eeklo.be/bedrijvengids.

—-------------------------------------

Zanger Tom Dice mag zichzelf Artistiek Ambassadeur van Eeklo noemen. Deze titel heeft hij te danken aan meer dan 2.000 stadsgenoten, die op hem stemden. Het Artistieke Ambassadeurschap van de stad Eeklo wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon of een groep personen die een link hebben met Eeklo en die op artistiek vlak een hoog niveau behaald hebben.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws