Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 27 januari 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 27 januari 2022 door Crew

De sporthal van Aalter is vanaf maandag 7 maart weer volledig vrij voor de sportclubs. Tegen die dag moet het vaccinatiecentrum daar helemaal weg zijn. Als alles volgens plan verloopt, verhuist het vaccinatie- en testcentrum in de week van maandag 28 februari naar de site van de oude bibliotheek in de Boomgaardstraat.

—------------------------------------

Eeklo wil geen gratis zelftesten voor corona uitdelen, aan de cliënten van het Sociaal Huis of wijkcentrum De Kring. Wie in kansarmoede leeft, kan bij de apotheek een zelftest voor amper 1 euro in plaats van de normale 8 euro gaan halen.

—-------------------------------

Het DinoDorp langs de Urselseweg 55 in Knesselare (Aalter) mag dit weekend de deuren terug openen. Het indoor speeldorp zal rustig starten, en zal 5 februari op beperkte capaciteit open doen.

—-------------------------------------

Vanaf donderdag 27 januari start in Maldegem een sportieve belevingsweek. Het wordt een opwarmer voor de Parkcross van zaterdag 5 februari. Op donderdag 27 en vrijdag 28 januari is er de Kidsparkcross, in samenwerking met de Maldegemse scholen en de Vlaamse Wielerschool.

—-----------------------------------

Aalter neemt deel aan de Poëzieweek, die gehouden wordt van 27 januari tot en met 2 februari. De bibliotheek organiseert een poëtische safari voor kinderen. Er staan elke dag ook verrassingsoptredens op de agenda.

—------------------------------------

Staatssecretaris Sammy Mahdi, bevoegd voor Asiel en Migratie, zegt dat er nog geen enkele overeenkomst is voor de uitbating van een opvangcentrum in Sint-Laureins. Sammy Mahdi vindt het jammer dat er in Sint-Laureins een eenzijdig negatief beeld over de eventuele komst van een asielcentrum opgehangen wordt. De politiek moet niet zorgen voor meer vraagtekens maar voor meer antwoorden”, vindt de staatssecretaris.

—----------------------------------------

Chauffeurs die op de gewestweg N456 tussen Kaprijke en Bentille rijden, passen beter op. De trajectcontrole is er in werking. De palen en camera’s voor de trajectcontrole in de Molenstraat in Kaprijke en Bentille staan er al een tijdje, maar nu werkt de camera ook effectief.

—----------------------------------

De Nieuwhofdreef in Kleit bij Maldegem wordt op donderdag 27 en vrijdagvoormiddag 28 januari afgesloten voor het verkeer, omdat er moet gewerkt worden aan een woning. Plaatselijk verkeer, fietsers en voetgangers kunnen wel door.

—--------------------------------

Eeklo gaat dit jaar fors investeren in zijn gebouwen, met heel wat plannen voor bouwen en verbouwen. Van de langverwachte werken aan het Cultuurcentrum De Herbakker, over de verbouwing van het stadhuis, tot de plannen voor een ondergrondse parking in het centrum van Eeklo.

—----------------------------------

Bijna 45 procent van de inwoners van Eeklo doet mee aan de aparte inzameling van gft-afval, het afval van groenten, fruit en uit je tuin. Sinds april vorig jaar wordt het gft-afval in Eeklo apart ingezameld. Dankzij het grote gebruik kan Eeklo zo het restafvalcijfer verder doen dalen, en wordt er minder afval verbrand.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws