Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 28 januari 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 28 januari 2022 door Crew

De muskusrat duikt weer op in de grensstreek van Vlaanderen en Nederland. In Sint-Laureins werden vorig jaar 676 muskusratten gevangen. Jarenlang was de muskusrat of waterkonijn zo goed als uitgeroeid in Vlaanderen. Maar vooral in de grensstreek met Nederland duikt het beestje nu weer op. De dieren veroorzaken schade aan oevers en dijken, en worden als hinderlijk aanzien voor de natuur en de landbouwsector.

—-------------------------------------

De tijdelijke voetgangersbrug tussen Stationsplein en Oostmeers in Brugge, die passanten veilig over de Brugse ringweg R30 brengt, verdwijnt nog voor het einde van de maand. Opmerkzame Bruggelingen stelden de voorbije dagen al vast dat de tijdelijke brug, die er kwam naar aanleiding van het winterevenement Wintergloed, nog altijd te zien en te gebruiken was.

—--------------------------------

In de Taborschool in Lotenhulle bij Aalter staat juffrouw Rachel Verschaeve op haar 72ste weer voor de klas. Nu er door corona veel leerkrachten uitvallen, springt ze graag nog eens in. Het volledige artikel over de 72 jarige juffrouw Rachel kan je lezen inHLN.

—-------------

Maldegem start een proefproject in het Sint-Annapark, waar vuilnisbakjes geplaatst worden waarin je het afval moet sorteren. In een openbare vuilnisbak kieper je doorgaans al het afval door mekaar. In Maldegem proberen ze het anders. In het park hebben de gemeentediensten nu vier vuilnisbakken geplaatst voor een gescheiden inzameling van afval.

—----------------------------------

Marie Ruyssen (27) uit Aalter is finaliste van Miss Wellness Beauty 2022. Ze is kapster in Nevele, en wil haar sector in de kijker zetten. Van de 74 inschrijvingen zijn er nu zestien finalistes gekozen. Op 23 april wordt de finale gestreden voor Miss Wellness Beauty 2022.

—------------------------------

In het onderzoek naar de moord op een vijftienjarige jongen in Oostkamp heeft de Brugse onderzoeksrechter twee bijkomende verdachten aangehouden. Dat bevestigt het parket van Brugge. De jongemannen worden verdacht van schuldig verzuim en van mededaderschap aan de moord op Milan.

—-----------------------------------

N-VA Eeklo heeft nationaal voorzitter Bart De Wever warm kunnen maken om een bezoekje te brengen aan de stad. Nu N-VA zich in Eeklo in de nieuwe meerderheid heeft kunnen nestelen, wil nationaal voorzitter Bart De Wever de hoofdstad van het Meetjesland ook persoonlijk komen bezoeken.

—-----------------------------------

Ontex België, met onder andere een vestiging in Eeklo, heeft 142.000 babyluiers geschonken aan het Rode Kruis. Ze zijn bedoeld voor gezinnen in nood, onder wie de slachtoffers van de overstromingen. Ontex maakt ook mondmaskers en sinds het begin van de pandemie heeft Ontex meer dan 5,3 miljoen producten gedoneerd.

—----------------------------------

Sportievelingen uit het Meetjesland kunnen voortaan sporten in een tweede vestiging van Basic-Fit. Na Lievegem is er nu ook een fitness in Eeklo.

De nieuwe vestiging van de populaire en betaalbare fitnessketen Basic-Fit zit in de Stationsstraat 17 in Eeklo, net naast de ‘kleine Delhaize’.

—---------------------------------------

De broers Wytynck uit Sleidinge, bij Evergem, hebben een familiebedrijf in de groenten -en fruitteelt en kunnen voor het eerst nog eind januari bloemkolen oogsten. Normaliter is het einde van het oogsten van de koolgroente eind november, of in het beste geval midden december. Maar de oogstperiode verschuift door het klimaat.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws