Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 26 april 2023

gepost 10 months ago, op dinsdag, 25 april 2023 door Crew

De klimaatcijfers moeten dringend beter, maar toch blijft de gemeente Aalter zich met hand en tand verzetten tegen de komst van windmolens. Er staat er nog geen enkele, en als het van De Crem en co afhangt, zal er ook nooit een komen. De partij Groen vindt dat ongehoord.

—-----------------------

De gemeente Kaprijke staat weer een stap dichter bij de realisatie van een fietstunnel onder de Expressweg N49. Deze fietstunnel wordt in het verlengde van de reeds gerealiseerde fietssnelweg F423 aangelegd.

—-----------------------------------

De Meetjesland Cafés hebben de opbrengst van de verkoop van hun magnumflessen Augustijn overhandigd aan de dienst Oncologie van het AZ Alma in Eeklo. Dat geld zal daar goed gebruikt worden om het comfort van de kankerpatiënten wat te verhogen.

—-------------------------------

De politiezone Maldegem heeft tijdens de voorbije flitsmarathon 74 snelheidsduivels geflitst. De overgrote meerderheid hield zich echter netjes aan de snelheidslimiet. In totaal hield 97% van de chauffeurs zich wél aan de toegelaten snelheid.

—--------------------------------------

Op de plaats van de oude Academie in de Stationsstraat in Aalter komt een groenzone en een ondergrondse parking. Daar zal plaats zijn voor 44 wagens. Twaalf parkeerplaatsen worden uitgerust met elektrische laadpalen.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws