Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 27 april 2023

gepost 10 months ago, op woensdag, 26 april 2023 door Crew

Parkeren op de Markt in Eeklo zal niet meer mogelijk zijn in de toekomst. In het kader van de heraanleg zijn wagens er niet langer welkom. Het budget van amper 500.000 euro is voor velen dan ook te beperkt om iets bruisends van de markt van Eeklo te maken.

—----------------------

Om het einde van de ‘Maand van de markt’ te vieren, heeft de gemeente Aalter er een feestelijke marktdag van gemaakt. Wie woensdag in Aalter naar de markt ging, werd getrakteerd op muziek en kreeg van de gemeente ook een herbruikbare boodschappentassen cadeau. Er werden er 650 gemaakt en die waren nog voor de middag allemaal uitgedeeld.

—------------------------------

Opvallend beeld woensdag in Sint-Laureins. Een kudde koeien trok daar samen door de centrumstraten. Voorbijgangers spotten woensdag acht koeien in de Vlamingstraat. Ze waren ontsnapt van de boerderij, en liepen netjes naast elkaar door de straat.

—-----------------------------

Op zaterdag 29 en zondag 30 april wordt in de Groendreef in Aalter een internationale barbecuewedstrijd gehouden. Op zaterdag komen de wereldkampioen ‘steak bakken’ uit Duitsland. Op zondag is er opnieuw een ‘low and slow-wedstrijd’ met teams uit Engeland, Duitsland, België, Nederland, Oostenrijk en zelfs de USA.

—------------------------------

Het handelspand op de Markt 14 in Maldegem wordt opengesteld om er een pop-up in onder te brengen. Ook ondernemers die al actief zijn buiten de dorpskern en een tweede zaak in Maldegem-centrum willen uitproberen, komen in aanmerking.

—------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws