Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 28 april 2023

gepost 10 months ago, op vrijdag, 28 april 2023 door Crew

Er zijn concrete plannen om de fietsoversteek van de Oostveldstraat in Eeklo eindelijk veiliger te maken. Een jaar na het grote VeloVeilig-onderzoek van HLN blijft dat nog altijd een van de gevaarlijkste fietspunten van de stad.

—---------------------------

De lokale politie van Aalter is op zoek naar de eigenaar van een quad die in de Veldkruisstraat werd aangetroffen. Bent u de eigenaar van deze quad of kent u de eigenaar, gelieve contact op te nemen met de politie van Aalter.

—------------------------------------------------------

Het kunstproject Regard schiet op 6 mei uit de startblokken, en heeft ook een opvallend culinair luik. Voor Regard vind je van 6 tot 21 mei kunst van 60 kunstenaars op 70 locaties in Aalter-centrum. In verschillende eetgelegenheden in Aalter wordt kunst op een heel bijzondere manier binnen gebracht.

—-----------------------------------------------------

Drie leerlingen van atheneum De Tandem uit Eeklo hebben de RoboCup Junior gewonnen. Ze behaalden goud in de discipline ‘Redden voor gevorderden’, waarbij ze hun robot programmeerden om een parcours af te leggen en een target van de tafel te duwen.

—----------------------------------------

Fans van Zwangere Guy moeten op vrijdag 16 juni in de Huysmanhoeve in Eeklo zijn. In het oudste gebouw van de gemeente speelt de Brusselse rapper een exclusieve try-out.

—---------------------------------------------------

Vanaf nu kan je vaker en goedkoper in het Sociaal Huis van Maldegem terecht voor psychologische consultaties. Wie nood heeft aan een babbel, een luisterend oor en professionele ondersteuning, die kan elke dinsdag en woensdag terecht bij psychologe Isabelle Schepens in het Sociaal Huis.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws