Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 25 april 2023

gepost 1 year ago, op dinsdag, 25 april 2023 door Crew

Het officieel startschot is gegeven voor de bouw van het nieuwe multifunctionele centrum in Knesselare (Aalter). Intussen werd de eerste steen gelegd van het nieuwe project op de plaats van het oude klooster. De werken kosten tien miljoen euro en moeten eind volgend jaar al klaar zijn.

—----------------------------

Fiberklaar heeft maandag het startschot gegeven van de aanleg van een nieuw netwerk van glasvezelkabel in de gemeente. In de buurt van Woestijne in Aalter zijn de eerste werken gestart. De glasvezel zal tot eind volgend jaar onder de grond gestoken worden.

—---------------------------

Eeklo duikt in de geschiedenis van de biggenmarkt. De sporen gaan terug tot 1403, maar vooral in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw beleefde de Eeklose biggenmarkt gouden jaren. —-------------------------------

De nieuwe feestlocatie Eventhall Me in Maldegem is op zondag 7 mei het decor voor de eerste ‘Happy Single Party’. Show Events van Meetjeslander Eddy Vroman staat in voor de organisatie. DJ Wim brengt die avond de tophits uit de jaren tachtig, negentig en vandaag.

—---------------------------------------

De Vrombautstraat in Eeklo wordt afgesloten voor alle verkeer. Er wordt gewerkt ter hoogte van huisnummer 118. Het gaat om nutswerken in opdracht van Fluvius.

—---------------------------------

Tijdens de flitsmarathon controleerde politie Meetjesland de snelheid van ruim 3duizend voertuigen in Eeklo en Kaprijke. In totaal reden 67 voertuigen te snel. Zij mogen zich binnenkort aan een onmiddellijke inning verwachten in de brievenbus.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws