Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 24 april 2023

gepost 10 months ago, op zondag, 23 april 2023 door Crew

Afgelopen weekend werden in Aalter vijf niet-slotvaste wagens doorzocht. Maar er werd enkel een doos koeken gestolen. Boord documenten en zelfs cash geld werden ongemoeid gelaten. De politie van Aalter tast voorlopig in het duister naar de motieven van de inbrekers en geeft mee dat het beter is om je wagen op slot te doen.

-----------------------------------------------------------------------

Wie in Eeklo een kinderopvang start, krijgt een financieel duwtje in de rug van het stadsbestuur. Kinderopvang vinden voor kinderen tussen nul en drie jaar is niet altijd even gemakkelijk.Voor een startende gezinsopvang bedraagt de premie 1.500 euro. Voor een startende groepsopvang is dat 2.000 euro.

—----------------------------------------

Het gemeentebestuur van Aalter is volop bezig met de belijning op de wegen op te frissen. En dat gebeurt niet meer zoals vroeger. Aalter investeert nu in wegmarkeringen op basis van kunsthars, in plaats van wegenverf. “Op die manier gaan de markeringen langer mee.

—-----------------------------------

De vaste flitscamera in de Knokstraat in Poeke (Aalter) doet zijn werk. Er vallen bij veel mensen boetes in de bus. Je mag er 30 km/uur rijden. De Knokstraat is een woonstraat, en er wordt nog vaak veel te snel gereden.

—-----------------------------------------------------

Op maandag 24 april starten er rioleringswerken op het kruispunt van de Oude Gentweg met de Gentse Steenweg in Maldegem. Ter hoogte van het kruispunt wordt de Oude Gentweg volledig afgesloten, en dat tot het einde van de werken op 15 mei. Er wordt een omleiding voorzien.

—------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws