Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 25 november 2020

gepost 3 years ago, op woensdag, 25 november 2020 door Crew

De leegstaande kledingzaak Pluba op de hoek van de Markt en Bellemstraat in Aalter wordt gesloopt. Mevaco plant er een nieuwbouw. Als het papierwerk voor het dossier vlot verloopt, zou na de zomer van volgend jaar al met de werken gestart worden.

De bouw wordt niet zo hoog als het pand aan de overkant van de straat.

----------------------

Er komt een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied op de Ring-en Steenbeek in Wingene. Dat heeft de provincieraad dinsdag beslist. De provincie West-Vlaanderen trekt er ruim 580 duizend euro voor uit en de werken starten al in het voorjaar van 2021 en zullen ongeveer 200 werkdagen duren. De grond die wordt afgegraven tijdens de werken zal gebruikt worden voor de aanleg van een nieuwe recreatieve zone waar meer ruimte zal zijn voor een mountainbikeparcours.

----------------------

De Zuidmoerstraat in Eeklo blijft tijdelijk onderbroken tot 4 december 2020.

Bezoekers van het Sociaal huis / De Zuidkaai kunnen de parking nog bereiken via de Patersstraat. Ter hoogte van huisnummer 95 zal er lokaal gewerkt worden maar het verkeer zal beurtelings doorkunnen.

---------------------------

Maldegem gaat dit jaar voor een digitaal sinterklaasfeest voor de kinderen. Op zaterdag 28 november kan je dat volgen op de sociale media van de gemeente.

Burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) kreeg een brief van Sinterklaas, met het nieuws dat een echte intrede dit jaar door corona niet kan. Maar iedereen kan wel alles live volgen op onze Facebookpagina ‘Gemeente Maldegem’, en dat zaterdag 28 november om 15 uur.”

--------------------

Vuurwerk wordt tijdens de feestperiode verboden in heel Oost-Vlaanderen, eerder werd deze beslissing al genomen in West-Vlaanderen. Ook kerstmarkten en ijspisten worden verboden. De druk in de ziekenhuizen is nog steeds hoog. De woonzorgcentra in de provincie worden bovengemiddeld hard geraakt. De maatregelen loslaten is dus niet aan de orde.

-------------------------

De stad Eeklo gaat dit jaar voluit voor een digitaal sinterklaasfeest, met videoboodschappen en een online show. Normaal zou Sinterklaas in het stadhuis van Eeklo een ‘Huis van de Sint’ uitbouwen, maar door corona kan dat nu niet. Kinderen kunnen tekeningen, vragen en brieven bezorgen via [email protected] of in die kunnen ook in de brievenbus van het jeugdcentrum in de Kerkstraat 121 in Eeklo gestopt worden. Debrieven worden allemaal persoonlijk beantwoord door de Sint.

----------------------

The Lake of Love, ofwel het Minnewaterpark in Brugge, krijgt na volgende zomer een grondige make-over. Onder meer het dambord verdwijnt, maar de verbinding met het water wordt hersteld. “Het wordt alleen maar romantischer”, zei schepen Mercedes Van Volcem in Brugge.

---------------

Enkele handelaars uit Eeklo maakten samen met zanger Koen Dewulf een liedje om de lokale ondernemers te steunen. 'Met hart en ziel' heet het nummer, want dat is ook hoe elke handelaar zich inzet in deze crisis.

Hun winkel mag dan wel niet openen, de ondernemers zijn meer dan ooit creatief bezig om hun klanten te helpen. En dat is ook wat Koen Dewulf in het liedje bezingt.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws