Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 26 november 2020

gepost 3 years ago, op donderdag, 26 november 2020 door Crew

De meeste politiezones zijn nog niet actief bezig met de aanpak tijdens de feestdagen. Politiezone Meetjesland-Centrum bekijkt eerst hoe het zit met resterende verlofdagen van agenten om daarna een planning op te maken. Qua aantal manschappen zal het ongeveer gelijklopen met andere jaren, ondanks corona. “In plaats van het inzetten van agenten tijdens de kerstshopping en feesten, houden zij zich nu bezig met corona interventies

-----------------

Gemeenteraadslid Rudi Desmet (N-VA) wil dat de politie in Eeklo strenger optreedt tegen baasjes die hun hond niet aan de leiband houden. Rudi Desmet ondervond onlangs zelf dat dit gevaarlijk kan zijn. Rudi Desmet werd onlangs zelf aangevallen door een hond die losliep op de site van het oud zwembad in Eeklo. Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) zegt dat het ook in Eeklo verplicht is om de hond altijd aan de leiband te houden.

-----------------------

Om het voor bewoners en bezoekers gezelliger te maken willen de medewerkers van woorzorgcentrum de Veilige have de tuin om toveren in een gezellig winter/kerst dorp. Hiervoor zijn ze op zoek naar kerstlichtjes, slingers, kerstbomen,… Heb je iets die sfeer kan brengen in de tuin ? Neem dan contact op met woonzorgcentrum Veilige Have in de Lostraat in Aalter.

------------------

Sinterklaas beantwoordt vragen van kinderen in Brugge via een live chat op zaterdag 5 december. De Sint bracht deze week samen met Piet een bezoekje aan Brugge om zijn geheime pakjeskamer te controleren.” Het volledige verhaal kunnen kinderen en ouders op zaterdag 28 november om 11 uur bekijken via de facebookpagina van Jeugddienst Brugge.

----------------------

Tijdens de eindejaarsdagen worden er geen extra agenten momenteel ingezet bij de politie van Aalter. “Al kan dat nog gewijzigd worden in de loop van december, afhankelijk van de maatregelen. De beslissing rond de nachtklok zal daar een belangrijke factor in spelen. Versoepeling zal het niet gemakkelijker maken. De Politiezone Maldegem blijft liever zo lang mogelijk de kat uit de boom. Volgens hen kunnen er tot laat in het jaar nog maatregelen worden versoepeld.

------------------

In zeven klassen van basisschool Sint-Antonius in Balgerhoeke bij Eeklo staat nu een luchtkwaliteitsmonitor. Op een eenvoudig display met smileys en groene en rode ledlampjes leren kinderen zelf in de gaten houden hoe het met de luchtkwaliteit in de klas gesteld is. In tijden van corona werd al meermaals gewezen op het belang van goed geventileerde lokalen.

----------------------

De jeugd van Aalter kan in deze coronatijd haar hart luchten in ‘De Living’.

Een openbare plek buiten is dat, afgeschermd met plexi glas.

Jeugdcentrum Kadans en de jeugddienst trekken elke woensdag met de installatie naar een speelplein in een andere deelkern. De Living stond woensdag voor het eerst op het speelplein van Bellem. Jongeren zien vrienden nu veel minder, en ook de lessen gebeuren vaak van achter hun computerscherm. Eens een echt gesprek voeren, kan in deze coronatijden wonderen doen.

------------------------

De provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de tiende keer een groepsaankoop groene stroom. Naar aanleiding van dat jubileum schenkt de provincie een jaar gratis energie weg. Gezinnen, bedrijven en verenigingen kunnen zicht hiervoor inschrijven via de provincie Oost-Vlaanderen.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws