Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 27 november 2020

gepost 3 years ago, op vrijdag, 27 november 2020 door Crew

Het treinverkeer op de lijn Gent-Brugge wordt de komende maanden regelmatig stilgelegd. Infrabel voert spoorwerken uit tussen Bellem en Aalter. Ook dit weekend zijn er geen treinen van zaterdagochtend tot en met maandagochtend 4 uur. Er zijn wel wel vervangende bussen maar je bent dan wel veel langer onderweg.

----------------------

De stad Eeklo zorgt voor een onderhoudsbeurt van de fietssnelweg, langs de oude spoorwegbedding. Samen goed voor het onderhoud van zowat vijf kilometer fietssnelweg. De provincie Oost-Vlaanderen heeft de fietssnelweg aangelegd, en geeft een subsidie voor dit onderhoud. Voor dit jaar gaat dit om een bedrag van 4.248 euro. Het onderhoud wordt gedaan in eigen beheer van de stad Eeklo, en door de mensen van Pro-natura.

----------------------

Kamerlid Jasper Pillen (Open VLD) pleit ervoor om drones in te zetten bij reddingsoperaties aan onze kust. Er zijn volgens Pillen te weinig NH90’s om alle taken van defensie uit te voeren én het kost ook te veel om de helikopters op pad te sturen. “Met de drones kan je ook andere zaken zoals mensensmokkel en vervuiling bestrijden”, zei Brugs kamerlid voor Open VLD Jasper Pillen.

-------------

Een kerstboom van maar liefst 14 meter hoog staat sinds donderdagmiddag op de Markt, voor het gemeentehuis van Maldegem. Het gemeentebestuur denkt dat ze één van de hoogste kerstbomen van Oost-Vlaanderen binnengehaald heeft. “De kerstboom is een Abies Nobilis, met zachte blauwgroene naalden en bijzondere harsgeur”, De boom is zorgvuldig uitgekozen bij een kwekerij in de buurt van Martelange in de provincie Luxemburg.

----------------

Een 14-jarige fietser is donderdagochtend aangereden door een wagen toen hij op weg was naar school. Hij kwam lelijk ten val en verklaarde pijn te hebben over zijn hele lichaam, waarna hij ter controle werd overgebracht naar het ziekenhuis. De jonge fietser werd omstreeks 8 uur ‘s ochtends door een auto aangereden op Boelare in Eeklo, toen hij op weg was naar school. De omstandigheden worden momenteel nog onderzocht, maar waarschijnlijk had de autobestuurder de fietser te laat gezien.

-----------------

Het Agentschap Natuur en Bos heeft twee nieuwe bruggen geplaatst in de overstroombare vallei van de Rivierbeek in Oostkamp. Dankzij de ingreep kan je nog meer wandelen in de bosrijke omgeving. Het Agentschap Natuur en Bos wil met de nieuwe bruggen de wandelmogelijkheden in Oostkamp sterk verhogen. Bovendien maakt de ingreep het makkelijker om routes uit het wandelnetwerk van Westtoer te combineren.

-----------------------

Het Hooggoedbos in Aalter wordt zes hectare groter. Volgend jaar wordt nog eens drie hectare extra aangeplant. Het Hooggoed in Aalter is ongeveer 120 hectare groot. Dit en volgend jaar komt daar bijna tien hectare bij. “Er is maximaal gebruik gemaakt van zogenaamd autochtoon plantsoen. Dat zijn bomen en struiken die afstammen van bomen van hier. Enkele extra poelen en een dreef met wintereik moeten voor extra leven in het bos zorgen.

--------------------

In Brugge zijn de voorbereidingen voor de winterse wandeling Wintergloed volop aan de gang. Op tien locaties zijn er lichtinstallaties te bewonderen. Onder meer op de Vismarkt, op ‘t Zand en aan de Dijver zijn bedrijven in de weer om de laatste hand te leggen aan lichtinstallaties in het kader van de tweede editie van Wintergloed in Brugge. Het lichtenparcours van 3 kilometer moet voor een beetje hoop zorgen in bange dagen. Vanaf vanavond 18 uur zal Wintergloed in Brugge te bewonderen zijn.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws