Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 24 november 2020

gepost 3 years ago, op dinsdag, 24 november 2020 door Crew

Het Meetjesland blijft samen strijden tegen het coronavirus. Na een groepsoproep twee weken geleden om met de 180.000 Meetjeslanders strikt de coronamaatregelen te volgen, krijgt elke Meetjeslander nu een informatiefolder met een coronaposter in de brievenbus. Streekproducten spelen op de affiches de hoofdrol. “Hang die poster voor je raam. Dit vervangt het applaus dat we in het voorjaar elke avond om 20 uur voor de zorg gaven”, klinkt het bij de Meetjeslands werkgroep Covid 19.

----------

De toprestaurants uit het Meetjesland houden in dit coronajaar stand in de eetgids Gault&Millau. ’t Vijfde Seizoen uit Aalter met 15 op 20 de nummer 1. Ook Bistro Julien uit Lievegem krijgt een podiumplaats. Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen zegt dat “Mooie scores leuk zijn, maar in dit jaar is het vooral belangrijk om je zaak gezond te kunnen houden.

---------------------

De kerstperiode wordt dit jaar door corona anders dan anders. Maar Eeklo wil toch zoveel mogelijk gezelligheid in de stad. Er werd een groot verlicht hart voor het stadhuis geplaatst. Burgemeester Luc Vandevelde zegt dat het jaareinde dit jaar toch op een heel andere manier zal verlopen. Meer dan ooit is er nood aan warmte, hoop, liefde voor elkaar en geborgenheid. We delen ons warme hart op de Markt effectief met alle Eeklonaars”, zegt de burgemeester.

-------------------

De gemeente Maldegem voert deze week belijningswerken uit in de Speyestraat.

Er wordt een volle witte lijn met ribbelmarkering aan de rand van de weg aangebracht, net als rijbaanverdeling. Dit zorgt ervoor dat de rijweg visueel versmald wordt, wat de snelheid zal drukken.

------------------

Sinds gisteren kan er ook in het Meetjesland weer meer getest worden. Ook mensen zonder symptomen kunnen zich nu weer laten testen. Dat was wekenlang onmogelijk, omdat de testcentra en de laboratoria de toestroom niet aankonden. In het Meetjesland worden naast het testcentrum aan de spoed van AZ Alma in Eeklo, nog twee extra testcentra geopend: in de sporthal van Ertvelde bij Evergem, en in de sporthal van Knesselare bij Aalter. Een afspraak maken kan op www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

-------------------------

Afgelopen dagen kwamen bij Politiezone Meetjesland-Centrum enkele klachten binnen over een carwash in Eeklo. Naar verluidt zou de carwash particuliere auto’s toelaten, terwijl dat volgens de coronawetgeving momenteel nog verboden is. Enkel bedrijfswagens mogen gewassen worden in een carwash.

Daarop besloot de politie met een anonieme wagen maandagnamiddag naar de carwash te trekken. Rond 16.30 uur werd de uitbater van de autowasserette betrapt. Hij moet een boete van 750 euro betalen.

------------------

Eeklo sluit zich aan bij het digitale project opvang.vlaanderen, waarbij op de pagina van Eeklo voortaan een overzicht staat van alle opvanginitiatieven. “Ouders kunnen zo onder andere uitzoeken welk opvanginitiatief dicht in de buurt of op weg naar het werk ligt. Ouders voor wie het digitale luik ongekend is of hun weg niet zouden vinden, kunnen terecht in het Sociaal Huis of de dienst kinderopvang van onze stad.

-----------------

Natuurpunt plant 7.000 nieuwe bomen en struiken in Maldegem, en breidt het bos in Burkel daarmee uit met 2,5 hectare. Natuurpunt krijgt hiervoor financiële steun van negen bedrijven. Na de voorbereiding door de vrijwilligers zullen de professionele terreinploegen van Natuurpunt volledig coronaproof de bomen en struiken in de grond steken. Op die manier kunnen we het bos in Burkel gevoelig uitbreiden klinkt het bij Natuurpunt in Maldegem.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws