Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 24 november 2021

gepost 7 months ago, op woensdag, 24 november 2021 door Crew

De gouverneur van Oost-Vlaanderen grijpt in. Omwille van de stijgende coronacijfers verbiedt Carina Van Cauter een maand lang alle fuiven en andere gelegenheidsfeesten die niet professioneel omkaderd zijn.

Concreet gaat het vooral over fuiven die georganiseerd worden door jeugdverenigingen of sportclubs. Evenementen of feesten die professioneel georganiseerd worden, vallen onder de federale coronaregels en kunnen voorlopig dus wel doorgaan.

------------------------

De coronacijfers blijven stijgen. Zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde mensen raken besmet. Testen is dus de boodschap. Daarom opent de Huisartsenwachtpost Meetjesland, samen met het lokaal bestuur van Aalter, een Zorgmeldpunt of testcentrum in het Sportpark Aalter-centrum. De test is altijd betalend.

--------------------------

Het Emmaüsinstituut in Aalter sluit de kleuterschool en de lagere school voor de rest van de week. Het aantal besmettingen loopt te fel op. Op de school waren al meer dan veertig positieve leerlingen, en zijn er al drie klassen in quarantaine. Maar de besmettingsgraad neemt toe, en de school wil geen risico’s nemen. De school en buitenschoolse opvang kunnen geen noodopvang organiseren bij het Emmaüsinstituut in Aalter.

------------------------------

De discussie over het lichtspektakel in Brugge blijft duren. Volgens Gouverneur Carl Decaluwé is Wintergloed een evenement en volgens Brugs burgemeester Dirk De fauw is dit een lichtwandeling. Bij een evenement moet gewerkt worden met het covid save ticket en die controle is moeilijk te organiseren tijdens Wintergloed. Ondertussen gaan de voorbereidingen voor het lichtfestival in Brugge ook gewoon door.

---------------------------------

De inwoners van het Meetjesland krijgen een tweede testcentrum, waar ze zich op corona kunnen laten testen. Naast het testcentrum aan het AZ Alma in Eeklo is er nu ook één in het Sportpark van Aalter. Er wordt bekeken of ook Evergem en eventueel ook Lievegem kunnen volgen. Een tweede testcentrum in het Meetjesland is nodig want de druk op de huisartsen is te groot. ---------------------------------

De sloop van de oude Academie in de Stationsstraat in Aalter is definitief goedgekeurd. In de plaats komt een parkzone met ondergrondse parking. Dit getuigt van geen respect voor ons verleden, en ons bouwkundig erfgoed”, zegt Mieke Schauvliege (Groen). Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) denkt daar anders over: “Met de sloop van de oude Academie nemen we enkel afscheid van de ruïne die het vandaag geworden is.

--------------------------------

Wie werkzaam is bij onder andere de gemeenten Aalter, Assenede, Sint-Laureinsven de steden Deinze en Eeklo, kan binnenkort een fiets leasen. Alle personeelsleden krijgen de mogelijkheden om een deel van de eindejaarstoelage of vakantiedagen in te ruilen voor een leasebudget. De combinatie met een fietsvergoeding blijft mogelijk. Het doel is om zoveel mogelijk gemeentepersoneel op de fiets te krijgen, niet alleen voor woon-werkverkeer maar ook voor privéverplaatsingen.

------------------------

Maldegem organiseert een workshop voor volwassenen die de basistechnieken van een lasercutter willen leren kennen. Tijdens de Fablab workshop leer je een eenvoudig doosje ontwerpen met behulp van ‘boxmaker’ en het programma ‘Inkscape’. Op donderdag 9 december om 19.30 uur in de bibliotheek van Maldegem gaat deze opleiding door. Deze planning werd opgemaakt nog voor de vierde corona-uitbraak en is dus onder voorbehoud.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws