Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 25 november 2021

gepost 6 months ago, op donderdag, 25 november 2021 door Crew

Na de tijdelijke sluiting van de lagere school en de kleuterafdeling van het Emmaüsinstituut in Aalter, gaat nu ook het middelbaar dicht. Vanaf deze donderdag tot al zeker 6 december wordt daar een zogenaamde afkoelperiode ingelast. “Alleen wie echt op school moet zijn, zal dat mogen. Lessen die online kunnen, gebeuren online”, klinkt het bij het Emmaüsinstituut in Aalter.

----------------------------

Er lijkt een oplossing in de maak voor Wintergloed in Brugge. Burgemeester Dirk De fauw (CD&) is bereid om op verschillende locaties langs het parcours controles uit te voeren op het Covid Safe Ticket. Daarmee komt hij (deels) tegemoet aan de eis van gouverneur Carl Decaluwé. Burgemeester De fauw roept op om niet allemaal het eerste weekend naar Wintergloed te komen. Mensen hebben tot 9 januari de kans om de wandeling te doen.

--------------------------

Woensdagmiddag omstreeks 16 uur zorgde een lek aan een installatie in een technische ruimte van de gebouwen van Infrabel in Brugge ervoor dat het automatisch brandalarm in werking trad. De brandweer begaf zich naar het Stationsplein met groot materiaal, maar een echte tussenkomst bleek niet nodig.

------------------------------

Het werd al vaak gezegd, maar nu wordt het concreet. Eeklo vraagt de gemeenteraad maandag om het licht op groen te zetten voor een fusie met één of meerdere buren. Dit zou kunnen met de gemeenten Sint-Laureins of Kaprijke maar een fusie met Maldegem wordt ook bekeken.

----------------------

Aalter moet de organisatie van Dansplatform 2021 van komend weekend noodgedwongen schrappen. Dansplatform 2021 is een dansfestival waarbij academies uit heel Vlaanderen elkaar ontmoeten. Met de stijgende coronacijfers zou zo’n organisatie onverantwoord zijn.

-------------------------------

Na heel wat meldingen bij de politiezones Deinze-Zulte-Lievegem en Aalter van vrouwen die werden lastiggevallen door een onbekende jongeman op een fiets, bundelden de politiezones de krachten. Met succes, want de verdachte werd intussen ingerekend. Eén slachtoffer uit Lievegem kon bij een zoveelste incident een foto nemen van de verdachte waardoor een interventieploeg van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem hem kon identificeren.

-------------------------------

Eeklo start een grote bevraging bij de burgers om te weten te komen hoe zij over hun buurt denken. Meer dan 2.000 inwoners worden bevraagd. De bevraging verloopt digitaal. De inwoner die een brief ontvangt, krijgt een unieke code om de bevraging in te vullen. De onderzoeksresultaten worden in het voorjaar 2022 teruggekoppeld aan de inwoners van Eeklo.

-------------------------------

Maldegem vernieuwt de verlichting op enkele buitensportterreinen aan sporthal Meos. Alles wordt energiezuiniger. Deze week zijn de voorbereidende grondwerken gestart en worden ondergronds kabels aangelegd tussen de buitentennisterreinen en sporthal Meos. De ledverlichting is energiezuinig en zal automatisch kunnen gestuurd worden dankzij een vooraf ingesteld tijdsschema.

------------------------------

Natuurpunt Aalter en Rotary Club Aalter gaan op zaterdag 27 november samen 1.600 bomen aanplanten in de Vallei van de Poekebeek, op de grens van Aalter en Ruiselede. Wie zaterdag wil meehelpen, wordt om 9 uur verwacht. Het perceel ligt op de grens van Aalter en Ruiselede, aan het kruispunt van Baarlaars in Aalter.

----------------------------

Vanaf 29 november zullen de Brugse winkelstraten gevuld worden met kerstbomen. Liefst 400 handelaars uit 30 verschillende straten hebben zo’n boom aangevraagd. De bomen zijn fijnsparren van zo'n 3 meter hoog.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws