Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 26 november 2021

gepost 7 months ago, op vrijdag, 26 november 2021 door Crew

De vier vaccinatiecentra voor het Meetjesland draaien weer op volle toeren. Toch wordt het moeilijker om medisch personeel en vrijwilligers te vinden. Momenteel worden in het Meetjesland de 65-plussers en de zorgverleners bediend van hun boosterprik. Ondertussen hebben ook al heel wat Meetjeslanders die destijds één prik van Johnson&Johnson kregen een uitnodiging gekregen.

----------------------------------

Wintergloed in Brugge gaat door, dat zijn burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en gouverneur Carl Decaluwé donderdagochtend overeengekomen. Wél zijn er enkele strikte voorwaarden voorzien. Op vier strategische locaties langs het parcours worden CST-controles uitgevoerd én alles is afhankelijk van eventuele verstrengingen op federaal niveau.

--------------------------

De verkeersdienst van de politiezone Meetjesland Centrum heeft een controleactie uitgevoerd in samenwerking met GOCA (Groepering van erkende Ondernemingen voor Autokeuring en rijbewijs).

Tijdens de actie werden elf buitenlandse voertuigen gecontroleerd. Er werden meerdere inbreuken op ladingzekering vastgesteld. --------------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat er sowieso een nieuwe omgevingsvergunning zal aangevraagd worden voor het fietspad tussen Beernem en Wingene. De eerdere vergunning werd vernietigd door de rechtbank.

-------------------------

Maldegem onderhoudt het groen, en voert vanaf deze week snoeiwerken uit aan heel wat bomen in de gemeente.Naast nieuwe aanplantingen zijn ook onderhoudswerken nodig om de bomen in Maldegem gezond te houden”, zegt schepen Jason Van Landschoot in HLN. Tijdens de snoeiwerken zal de hinder voor het verkeer beperkt zijn.

-------------------------------

Er geldt vanaf deze vrijdag 26 november tot en met zondag 9 januari 2022, tussen 10 en 19 uur, een mondmaskerplicht in de belangrijkste winkelstraten in Brugge. Ook op markten wordt de verplichting weer ingevoerd. Eerder raakte bekend dat een mondmasker ook verplicht is op het parcours van Wintergloed, op de kerstmarkt en op de schaatspiste.

------------------------------

Op de N9 in Eeklo was er gisteren langzaam. Dat kwam omdat er ter hoogte van de Zeelaan actie wordt gevoerd door de politievakbond NSPV. De politievakbond is niet tevreden en zal actie blijven voeren tot er loonsverhoging en betere middelen voor de politie worden toegekend. -----------------------------------

Onze School uit Ursel zet volop de online middelen in om de kinderen die thuis in quarantaine moeten blijven, toch bij het lesgeven te betrekken. Leerlingen in quarantaine zitten ’s morgens klaar om online de uitleg van de leerkracht mee te volgen. Opdrachten, lessen en filmpjes worden voor alle leerlingen klaargezet.

-------------------------------

Eeklo gaat op zoek naar inwoners die anderstalige nieuwkomers in de stad wegwijs willen maken, en hen mee willen begeleiden. Wie zich wil aanmelden als buddy, kan dat doen bij de stad Eeklo.

-----------------------------

De deuren van het Kasteel van Poeke in Aalter worden dit weekend open gegooid voor het grote publiek. Vlaanderen is nu officieel eigenaar van het kasteel, dus is het kasteel ook een beetje eigendom van elke Vlaming. Dit weekend kan je het kasteel ontdekken, en kan je ook meedenken over de toekomst. Het event moest eigenlijk veel groter worden, maar door corona moest zwaar in het programma geschrapt worden.

--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws