Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 29 november 2021

gepost 6 months ago, op maandag, 29 november 2021 door Crew

Eeklo wil de leegstaande winkelpanden in het centrum een tijdelijke invulling geven als pop-up. Zolang de winkelruimte niet verhuurd geraakt, zouden jonge starters er terechtkunnen. Zo wint het uitzicht van de stad, en krijgen starters extra kansen. Schepen van Lokale Economie Hilde Lampaert (N-VA) wil vooral meer leven in de brouwerij en wil mooie etalages in de stad Eeklo.

--------------------------------

Over het algemeen verliep het eerste weekend van Wintergloed in Brugge vlot. “Het slechte weer bracht weinig mensen op de been, wat gezien de vierde golf een meevaller is”, zegt burgemeester Dirk de fauw. Toch was het zaterdagmiddag even aanschuiven bij binnenkomst op de Grote Markt. Sommige mensen stonden wel een kwartier lang aan te schuiven, soms in de gietende regen. De controle van de CST zorgde even voor een file.

-----------------------------

Zaterdagmiddag hebben leden van Natuurpunt, Rotary Club Aalter en jongeren van JNM 1.600 bomen geplant in de vallei van de Poekebeek.

Samen hebben eiken, lindes en zwarte elzen geplant. In totaal zal er één hectare nieuw bos aangeplant zijn. In het najaar van 2022 wordt een nieuwe plantactie voorzien.

-----------------------------------

De vzw Den Bunker annuleert de kerstmarkt in Oedelem. De reden ligt uiteraard weer bij het coronavirus. In deze crisis is het niet meer maatschappelijk verantwoord om een kerstmarkt te organiseren aldus de organisatie. Maar in Oedelem bieden ze in het voorjaar een waardig alternatief, op zaterdag 16 april organiseren ze de Kermismarkt.

------------------------------

Bruggeling Milan Meert (15) werd twee maanden geleden doodgestoken met een bajonet. Dat heeft DNA-onderzoek uitgewezen. Het wapen werd twee dagen na de moord teruggevonden bij een vriend van hoofdverdachte Jordy D. (19) in Oostkamp. Na de moord verklaarde de Oostkampenaar dat hij “iets genomen had uit de zetel om zich te verdedigen, maar niet wist wat het precies was.

-----------------------------

Er wordt op het Sportpark van Aalter hard gewerkt aan de aanleg van het nieuw skatepark. Half december kunnen de werken klaar zijn. Het nieuwe skatepark in Aalter-centrum zal 100.000 euro kosten. Het nieuwe skatepark komt in de zone tussen het kunstgrasveld op het A-terrein en de hoek van het Sportcafé. Naast skaters zullen ook inline-skaters en steppers er hun vaardigheden kunnen oefenen.

-------------------------------------

Belonen wie het goed doet, dat deed de politie van zone Meetjesland Centrum. Wie in orde was met zijn of haar fietsverlichting kreeg een zakje snoep. Wie dat niet was, mocht zijn tocht te voet verderzetten.

We konden gelukkig vaststellen dat bijna alle fietsers voorzien waren van goed werkende fietsverlichting", aldus de politie van zone Meetjesland Centrum.

--------------------------

Op de Markt van Brugge is zondagochtend, in aanwezigheid van prins Laurent van België én in de gietende regen, De Frieteter onthuld. Het standbeeld is een initiatief van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing en komt er op vraag van de vereniging voor frituristen. Het beeld blijft een jaar lang staan.

------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws