Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 23 november 2021

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 23 november 2021 door Crew

Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé eist dat er op het lichtparcours Wintergloed in Brugge gebruik wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket (CST). Decaluwé beschouwt Wintergloed als een evenement, waardoor het gebruik van het CST en het dragen van een mondmasker verplicht zouden zijn. Brugge heeft nu nog enkele dagen tijd om een oplossing te zoeken, al zijn ze daar niet geneigd de gouverneur blindelings te volgen.

------------------------------

De kerstmarkt van het dorpje Poeke, die gepland stond op zondag 19 december, wordt door de organisatoren afgelast. De kerstmarkt wordt afgelast wegens de steeds strenger wordende maatregelen rond de pandemie. Eerder werd ook al duidelijk dat er dit jaar ook in Aalter-centrum geen Kerstdorp of Café Kiosk georganiseerd zal worden op de Markt.

----------------------------------------

Plattelandscentrum Meetjesland roept iedereen op om het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo mee in bloei te zetten. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november staat er een plantactie gepland, waarbij een strook met 22.000 bloembollen aangeplant wordt. Leerlingen van College ten Doorn geven vandaag al het goede voorbeeld. Inschrijven kan via [email protected]

--------------------------------------

Natuurpunt en Partners Meetjesland heeft een kalender voor 2022 klaar, met opnieuw topbeelden van natuurfotograaf Ludo Goossens uit Sint-Laureins.

De kalender kost 10 euro en is te koop op meer dan 20 plaatsen in het Meetjesland. Het verhaal achter enkele foto’s kan je lezen op de blog van ludogoossens.be.

---------------------------------

Er is al minstens één bezwaarschrift tegen de omgevingsvergunning die Club Brugge van de Vlaamse regering kreeg. Niet buur Cercle, maar wel de omwonenden rond de Olympiasite trekken naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Die zijn al langer tegenstander van het project. Ze vrezen voor veel meer overlast dan nu.

----------------------------------

De coronacijfers stijgen ook opnieuw in Maldegem. Met ondertussen gemiddeld weer veertig besmettingen per dag. Burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) lanceert een ultieme oproep aan de inwoners die nog niet gevaccineerd zijn. “De besmettingen stijgen en voor het eerst sinds augustus ligt er weer een Maldegemnaar op Intensieve Zorgen”. Ondertussen lieten ook al zowat 500 Maldegemnaren die eerst een vaccinatie geweigerd hadden, zich alsnog vaccineren.

--------------------------------------

Om het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames te doen verminderen, zijn er extra maatregelen nodig. Grote volkstoelopen vermijden, is daar een van. Het vuurwerk in Brugge tijdens de overgang van oud naar nieuw brengt steeds heel wat mensen op de been. De partij Groen in Brugge stelt voor om met het vuurwerk niet te laten doorgaan en met het eventuele vrijgekomen budget iets te doen voor de Bruggelingen die het financieel moeilijker hebben.

--------------------------------

Warenhuisketen Albert Heijn in Maldegem zet in aanloop naar Sinterklaas een speelgoedactie op poten, en wil kansarme kinderen gelukkig maken. Wie thuis oud maar nog bruikbaar speelgoed staan heeft, kan dat doneren aan het onthaal van de winkel in Maldegem. Je kan dat nog doen tot en met 3 december. Albert Heijn engageert zich om het aantal ingezamelde cadeaus zelfs te verdubbelen.

---------------------------

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) geeft de gemeente Aalter een premie van 150.000 euro voor de restauratie van de Pietendriesmolen. De gemeente Aalter liet eerder dit jaar al weten dat de Pietendriesmolen in Ursel gerestaureerd zou worden. De molen heeft een geschiedenis van meer dan 450 jaar en is de oudste nog bestaande olmen staakmolen in de provincie.

--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws