Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 22 november 2021

gepost 7 months ago, op maandag, 22 november 2021 door Crew

Honderden enthousiaste kinderen en hun ouders zorgden zondag voor een warm welkom bij de intrede van Sinterklaas in Brugge. Het werd geen boottocht of feestelijke rondgang in de stad door de coronamaatregelen, maar wel een feestje op de Burg. Gent had zaterdag nog maar aangekondigd dat de intrede van Sinterklaas een dag later niet zou plaatsvinden, maar in Brugge hadden ze daar geen oren naar.

------------------------------

De bouw van het eerste snellaadstation voor elektrische wagens, op parking Aard in Aalter, is zo goed als klaar. Nog voor het einde van de maand zou het snellaadstation officieel in gebruik genomen kunnen worden. Het snellaadstation is bedoeld voor zes elektrische wagens. In amper een kwartier tijd, zal je een elektrische auto kunnen laden om weer 300 kilometer verder te rijden.

----------------------------------------

Om de kerstmarkten op 't Zand, het Simon Stevinplein en de Markt te bezoeken moet je straks je Covid Safe Ticket tonen bij de ingang. Dat heeft de crisiscel van de stad Brugge zaterdag beslist. Er komt ook een mondmaskerplicht in de drukste winkelstraten. De Brugse Kerstloop op vrijdag 3 december gaat zeker door, maar ook daar is het mondmasker verplicht.

------------------------------

De gemeente Beernem kiest tijdens de maand december voor zes grote kerstbomen op haar openbaar domein. Er komen in Beernem ook kerstpiramides aan openbare gebouwen en sfeerdecors op vijf locaties. Die sfeerdecors zijn een ideale locatie om een leuke foto te maken of een videoboodschap op te nemen.

------------------------------

De actiegroep ‘Red Reesinghe’ uit Maldegem haalde zaterdag in enkele uren tijd maar liefst 850 handtekeningen om hun dossier op de politieke agenda te krijgen. De actiegroep kon eerder al een bouwproject tegenhouden door meer dan 1.000 bezwaarschriften op te halen. Nu het burgerproject ook de steun lijkt te krijgen van de Maldegemnaar, hoopt de actiegroep dat de gemeenteraad snel volgt en dat een bouwvrij Reesinghegebied snel een feit wordt. ‘-----------------------------------

Aalter heeft een sterrenweide voor kindjes die tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte overlijden. Een extra herdenkingsplaats in de natuur komt er niet. Dat voorstel werd door Groen op de politieke agenda gezet.Een koesterplek in de natuur kan een meer toegankelijke herdenkingsplaats worden, en een mooie alternatieve stilteplek aldus de partij Groen in Aalter. De gemeente Aalter ziet dat liever op de bestaande begraafplaatsen.

-----------------------------

De stad Eeklo heeft 15 personeelsleden gehuldigd, die dit en vorig jaar met pensioen gegaan zijn. Ook Rik De Boever was één van de gehuldigden. Hij was sportfunctionaris bij stad Eeklo van 1 februari 1982 tot 1 september vorig jaar. Rik De Boever was hij de drijvende kracht achter de komst van de evenementenhal, het sporthome en het nieuwe zwembad.

----------------------------------------

De stad Brugge verbiedt raamverkoop op het lichtparcours Wintergloed. Wintergloed start komende vrijdag en volgt een parcours van zo'n 4 kilometer. De Stad Brugge catalogeert Wintergloed niet als een evenement, maar als een buitenwandeling. Na de schrapping van de kerstmarkten in Leuven en Gent, besliste Brugge om de eindejaarsactiviteiten wel te laten doorgaan. Wel worden maatregelen genomen om alles veilig te laten verlopen.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws