Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 24 maart 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 24 maart 2021 door Crew

De inwoners van het Meetjesland laten zich voorlopig massaal vaccineren. Een rondvraag die HLN deed bij de vier vaccinatiecentra in de regio leert dat in de meeste centra minder dan vijf procent van de uitgenodigde inwoners, niet komt opdagen. Opvallend: in Sanapolis is er een duidelijk verschil tussen de uitnodigingen waar AstraZeneca opstaat, en die van Pfizer.

--------------------

Dansschool Movimento uit Sint-Laureins, en met vestigingen zowat overal in het Meetjesland, doet tijdelijk de deur op het slot. De lessen worden al zeker tot de paasvakantie stopgezet. “Blijven doorgaan zou respectloos zijn tegenover de scholen. Daar doen ze vandaag zoveel moeite om klasbubbels te scheiden, en wij zouden ’s avonds dan weer iedereen mengen in de dansles. Onverantwoord”, zegt Dansschool Movimento.

-----------------

De Brugse politie heeft eind vorige week een grote controleactie gehouden in diverse handelszaken in en rond de binnenstad. In sommige nacht- en dagwinkels vonden de speurders effectief verdacht koopwaar. Het gaat daarbij om zogenoemde crushers of cannabisverkruimelaars die het gebruik van drugs vergemakkelijken.

----------------------

Alle bomen in de Nieuwstraat in Knesselare, worden in het najaar gerooid. De buurt heeft te veel hinder van de eiken. De eiken in de Nieuwstraat in Knesselare dateren van de jaren tachtig. De bomen zijn zo groot geworden dat ze in de zomer rond de verlichtingspalen groeien en hier amper nog openbare verlichting is. Deze bomen horen thuis in een bos, en niet langs de openbare weg.

------------------

De Brugse raadkamer heeft zich opnieuw gebogen over het lot van de man die vorig jaar de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aanviel met een mes. Hoewel niemand in twijfel trekt dat de dertiger lijdt aan een geestesstoornis, wil de verdediging hem toch vrijuit laten gaan. Het is allesbehalve bewezen dat de aanvaller, de burgemeester vrijwillig iets heeft aangedaan, is een verrassende uitspraak van de verdediging.

-------------

Op dinsdag 6 april, net na het verlengde paasweekend, wordt in Eeklo het startschot gegeven van drie maanden werken aan de nutsleidingen in de wijde omgeving van de Kaaistraat. Fietsers en voetgangers hebben nog doorgang in de Zuidmoerstraat, tot het kruispunt.

----------------

Eeklo stapt in een project van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Overal in Eeklo duiken campagneborden op, die fietsers en automobilisten oproepen om meer aandacht te hebben voor elkaar, en zo te zorgen voor veiliger verkeer. Alles samen zijn er dertig borden. Volgens onderzoek van de VSV verklaart 77 procent van de Vlaamse fietsers dat ze recent in gevaar kwamen door onveilig gedrag van automobilisten.

--------------

De oorspronkelijke openingsdatum van het minigolfterrein aan het Sportpark, donderdag 1 april, wordt enkele weken uitgesteld. Schepen Marc Windey (SMS) hoopt dat het minigolfterrein en skatepark nu terzelfdertijd kunnen openen. “Het doel is nu 1 mei.” Momenteel is er volop bedrijvigheid op de beide terreinen in Eeklo.

--------------

Kappers, schoonheidsspecialisten én hun klanten in onze regio zien de bui al hangen. De telefoon staat niet stil zeggen ze, mensen willen graag nog deze week langskomen. Vele klanten denken dat het volgende week door de nieuwe lockdown geen afspraak meer zal kunnen.

-----------


  • Bron: Het Laatste Nieuws