Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 23 maart 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 23 maart 2021 door Crew

De Middenschool Brugge Centrum en het Koninklijk Atheneum Brugge Centrum schakelen vanaf vandaag over op afstandsonderwijs. Zo'n 600 leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar mogen nog hun boeken komen ophalen en volgen vanaf dan tot aan de paasvakantie thuis les. Directeur Rob Jonckheere van de Middenschool Brugge Centrum zegt dat de school niet meer aan de huidige, nieuwe maatregelen kan voldoen.

------------------

Een 70-jarige man uit Eeklo moest zich in de Gentse rechtbank verantwoorden voor valsmunterij. Hij probeerde een koffie te betalen met een vals briefje van vijftig euro, dat hij thuis zelf had nagemaakt. De politie voerde een huiszoeking uit en trof nog meer amateuristisch nagemaakt geld aan. De procureur vorderde een celstraf van een jaar met probatie-uitstel.

-----------------------

Het EmmaĆ¼sinstituut in Aalter heeft een filmpje gemaakt, waarin een uitgebreide rondleiding gegeven wordt door de school. Door corona mogen er voorlopig geen externen binnen in de scholen, maar het EmmaĆ¼sinstituut van Aalter wil kinderen uit het zesde leerjaar en hun ouders toch een blik achter de schermen geven. Zo kunnen ze de schoolkeuze beter maken.

------------------------

De brug langs de Lotenhullestraat in Aalter wordt opgekrikt en uitgerust met veilige en verhoogde fietspaden. Daarom wordt de brug afgesloten tot en met 22 juni 2021, ook voor fietsers en voetgangers. Voetgangers en fietsers kunnen met hun tweewieler aan de hand gebruik maken van de nieuwe reizigerstunnel.

Het autoverkeer kan twee omleidingstrajecten volgen.

-----------------------

De sport-vereniging Testedoene uit Bellem bij Aalter heeft de Winderwandeltocht afgesloten en werkt achter de schermen al weer aan een nieuwe fietszoektocht. Het begint er meer en meer naar uit te zien dat er ook deze zomer in augustus geen Bellemse Feesten zullen georganiseerd worden. Daarom is de vereniging achter de schermen nu al aan het werk aan een nieuwe fietszoektocht, die de zomer toch een beetje moet kleuren.

---------------

Het Sociaal Huis op de Zuidkaai in de Zuidmoerstraat in Eeklo is eindelijk officieel ingehuldigd. Een jaar later dan voorzien, en in alle stilte. Het Sociaal Huis is het centrale punt voor alle kleine en grote vragen rond welzijn. Iedereen kan er terecht voor advies en hulp. Ook alle dienstverlening van het OCMW en externe partners vind je terug in het Sociaal Huis.

---------------

De hoop om tussen 1 mei en 16 mei in Brugge toch nog een (kleinere) Meifoor te organiseren, mag opgeborgen worden. Na overleg heeft burgemeester Dirk De fauw (CD&V) nu toch beslist om er een streep door te trekken. De stijgende coronacijfers helpen uiteraard niet bij de beslissing. De hogere overheid oordeelt dat de Meifoor een groot evenement is en dat het daarom niet aan te bevelen is om te organiseren.

-------------------

De rioleringswerken in de heel wat wegen in Knesselare starten vanaf maandag 29 maart, kosten 2 miljoen euro en zullen 16 maanden duren. Op donderdag 25 maart 2021 is er een online infomoment. Timing, fasering, minder hinder en de bereikbaarheid van je woning worden besproken tijdens het infomoment. Door de coronapandemie gaat het om een digitaal infomoment via www.aalter.be/infomoment-rioleringsproject-Knesselare.

---------------------

De stad Eeklo lanceerde een nieuwe website. De vorige website werd precies tien jaar geleden gelanceerd en was aan vernieuwing toe. Er komt met www.visit.eeklo.be nu ook een nieuwe website bij, speciaal op het toerisme gericht. We verwachten vandaag van een website meer dan enkel informatie. We willen meteen aanvragen, bestellen en in communicatie gaan aldus burgemeester Luc Vandevelde.

---------------

Er staan heel wat werken gepland in Maldegem. De komende weken moet je op minstens zes locaties omrijden. Namelijk langs de Pot- en Zuidhoutstraat, de Oude Staatsbaan, de Edestraat, de Ringbaan en de Oude Gentweg in Maldegem.

--------


  • Bron: Het Laatste Nieuws