Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 25 maart 2021

gepost 4 weeks ago, op donderdag, 25 maart 2021 door Crew

Het overleg tussen de gouverneur van West-Vlaanderen, enkele kustburgemeesters en de NMBS van woensdagavond was productief. Volgens de gouverneur zal NMBS de nodige maatregelen nemen om de toeristenstroom richting kust beter te beheren. Na bijna een jaar van discussies tussen de NMBS en de gouverneur en enkele kustburgemeesters lijken de plooien omtrent de drukte op treinen richting kust stilaan glad gestreken.

---------------

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een vandaal die maandagnacht minstens zeventien wagens bekrast heeft in de omgeving van de Baron Ruzettelaan. Of het om één of meerdere daders gaat, is niet duidelijk. Momenteel deden al zeventien mensen aangifte, maar mogelijk zijn er nog meer slachtoffers. Het is al de tweede keer in enkele maanden dat er in Assebroek wagens worden bekrast.

-------------------

Op het dak van de sporthal en de kleuterblok van de basisschool van College ten Doorn in Eeklo, worden deze week 253 zonnepanelen geïnstalleerd. Zo kan een groot deel van de gebouwen van de campus in eigen stroom voorzien. Op termijn wordt er ook een energetisch renovatieproject uitgevoerd.

-------------------

Politie en parket zijn op zoek naar de 60-jarige Marc Calaerts. De man verliet zondagnamiddag tussen 16 en 18.30 uur de instelling Sint-Amandus in Beernem en is sindsdien spoorloos. Marc is tussen 1,60 en 1,70 meter groot en normaal gebouwd. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een jeans en een donkere pull met kap. De politie vraagt aan Marc zelf of mensen die Marc hebben gezien om contact op te nemen met zijn naasten om hen zo gerust te stellen. Telefonisch contact opnemen kan via 0800/30.300

-------------

Opvallend nieuws uit het AZ Sint-Jan in Brugge: het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis zit er in dalende lijn, terwijl de cijfers nationaal blijven stijgen. “Op dit moment liggen er 25 coronapatiënten in het Brugse ziekenhuis, waarvan zeven intensieve zorg toegediend krijgen. In tegenstelling tot andere ziekenhuizen zijn dat lage cijfers. Er zijn duidelijk grote regionale verschillen.

---------------------

Gemeenteschool De Notelaar In Beernem gaat nu al dicht door coronabesmettingen. Alle leerkrachten zitten er in quarantaine. De school had al een klas in quarantaine en er waren al een aantal klassen gesloten wegens een gebrek aan leerkrachten, maar daar stopt het dus niet. Het aantal besmettingen bleef oplopen en het virus bleef zich verspreiden binnen de schoolmuren van de gemeenteschool in Beernem.

------------

Een 26-jarige Eeklonaar moet mogelijks tien maanden naar de cel wegens het bezit en verkoop van verboden middelen. Dat kwam aan het licht nadat de politie hem uit het verkeer haalde wegens een snelheidsovertreding. Naast 550 euro cash had de beklaagde enkele ziploczakjes met speed en een proefbuisje met ‘witte bolletjes’ verstopt in het handschoenenkastje. Verder had hij ook een kleine hoeveelheid cannabis bij.

------------------

In Maldegem worden vanaf het kruispunt Aalterbaan-Kleitkalseide met de N44 tot aan de splitsing met de Urselweg, nieuwe bomen geplant. De bestaande essen worden verwijderd en vervangen door zuileiken. Het gemeentebestuur van Maldegem wil in Kleitkalseide een laaneffect creëren. De aanwezige essen waren volgens de gemeente van erbarmelijke kwaliteit en worden daarom vervangen.

----------------------

Eeklo krijgt tegen eind dit jaar een eigen stadseditie van Monopoly. Geen Nieuwstraat in Brussel, maar een bordspel met de Boelare, Cultuurcentrum De Herbakker en streekziekenhuis AZ Alma te koop. Er is nog één vakje vrij en de Eeklonaar krijgt de laatste stem om te beslissen wat daar op komt. Alle info verneem je via de stad Eeklo.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws