Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 24 juni 2020

gepost 7 months ago, op dinsdag, 23 juni 2020 door Crew

Het komende weekend wordt het treinverkeer tussen Gent en Brugge dan toch niet stilgelegd. Dat zou gebeuren voor de werken aan het derde en vierde spoor in Aalter.

De NMBS verwacht veel reizigers naar de kust, en dan is het beter om het treinverkeer geen volledig weekend stil te leggen. De normale treinregeling houdt dit weekend dus aan.

----------------

Vlaams minister Lydia Peeters heeft maatregelen beloofd om het fileleed in het Meetjesland te verzachten wanneer vanaf 2022 grote werken uitgevoerd worden aan de R4 in de Gentse regio. Evergem, Lievegem en Eeklo luidden onlangs samen de alarmbel, en worden gehoord. “De minister belooft maatregelen zodat heel het Meetjesland niet in de file komt te staan door de werken aan de R4.

-----------------

Er is in Aalter dringend nood aan een vernieuwing van het ruimtelijke beleidskader. Dat zegt ook Gemeenteraadslid Mieke Schauvlieghe van Groen: ****

Verder wil Mieke Schauvlieghe een duidelijke visie zodat iedere uitgereikte vergunning via het ruimtelijke beleidskader kan afgetoetst worden.

--------------------

De gemeente Maldegem onderzoekt samen met het Regionetwerk Gent of een dorpspunt in Middelburg nodig en wenselijk is. Een dorpspunt is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar allerlei producten en diensten worden aangeboden.

Op heden is het aanbod aan diensten en voorzieningen in Middelburg schaars en heel wat ontmoetingsplaatsen zijn er verdwenen. De inwoners van Middelburg reageerden massaal en het idee van een dorpspunt wordt enthousiast onthaald.

--------------------

Afgelopen weekend kwam een man van 59 jaar uit Oedelem nog om het leven bij een ongeval met een quad in de Veldstraat in Knesselare. In april was er nog een dodelijk ongeval met een quad in Poesele bij Nevele. Na een tweede dodelijk ongeval met een quad, vraagt gemeenteraadslid Mieke Vertriest strengere regels. Maar dat ziet de gemeente Aalter niet zitten. Waarnemend burgemeester Patrick Hoste: **** Het onderzoek naar het ongeval met een quad zit bij het parket. Wie op de openbare weg komt, moet de geldende verkeersregels naleven.

--------------

De horecazaken in Maldegem moeten voor 2020 geen terrasbelasting betalen. De gemeente wil hen zo steunen in deze coronatijden.

Alle horecazaken samen betalen in Maldegem ongeveer 9.000 euro terrasbelasting per jaar. Maar dat zal in 2020 niet betaald moeten worden. Ook de marktkramers die een abonnement hebben voor de wekelijkse maandagmarkt in Maldegem, zullen voor de periode van 30 maart tot 17 mei hun geld terugkrijgen.

-------------------

Het GO! Atheneum en Leefschool De Tandem in Eeklo organiseren deze zomer een zomerschool. Zomerscholen zijn nu overal populair, omdat kinderen de voorbije maanden niet op regelmatige basis naar school konden. Maar in Eeklo doen ze dat al langer. Dit jaar wordt het aanbod wel verdubbeld. Het is een ideale manier om leerlingen die tijdens het schooljaar een achterstand hebben opgelopen individueel en op maat te begeleiden.

---------------------

Met het warme weer van deze week zullen de pas opgestarte paardenkoetsen in Brugge allicht niet rijden tijdens de heetste uren van de dag. De koetsiers nemen zelf extra maatregelen bij warm weer. Bij de halteplaatsen worden schaduwplekken opgezocht. Daar is water aanwezig om de paarden te bevoorraden en om ze regelmatig af te koelen. Dankzij de afkoelende zeebries zijn de temperaturen in Brugge gelukkig minder hoog dan in het binnenland of in Limburg.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws