Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 23 juni 2020

gepost 7 months ago, op dinsdag, 23 juni 2020 door Crew

De politiezone Meetjesland Centrum heeft een grootschalige verkeerscontroles uitgevoerd waarbij een tiende van de chauffeurs te snel reed.

Daarbij werden 5.105 voertuigen aan een controle onderworpen. 515 van de chauffeurs reden sneller dan toegelaten. Twee chauffeurs reden zo snel dat de politie hen tegenhield om meteen het rijbewijs in te leveren. Zij reden in de bebouwde kom aan snelheden van 88 en 91 kilometer per uur.

------------------

Aalter heeft met ‘We drone it’ een bedrijf dat drones de lucht in stuurt voor filmopnames en fotografie. Zowel voor bedrijven, industrie en particulieren”, zegt bestuurder Tim Maes: ****

Het bedrijf ‚We Drone it‘ maakt al inspecties voor grote bouwwerven. Er zijn ook plannen om samen te werken met de hulpdiensten: *** Je hoorde Tim Maes van We Drone It uit Aalter.

----------------

De losse stoelen die sinds vorige week in het Sint-Annapark in Maldegem staan, hebben het eerste weekend overleefd zonder vandalisme of diefstal.

De gemeente Maldegem lanceert het project ‘duizendpoten’ en wil in de gemeente 250 losse stoelen plaatsen, waar iedereen op kan gaan zitten. Als proefproject werden al 50 gele en rode stoelen in het Sint-Annapark gezet. Bij de lancering vorige week werd door sommigen nog gevreesd dat de stoelen snel gestolen zouden worden, of dat vandalen ze in de vijver zouden gooien. Maar tijdens het eerste weekend lijkt dat niet gebeurd.

--------------------

De gemeente Maldegem kondigde afgelopen week aan dat het een overnemer zoekt voor de gemeentelijke kinderopvang Ukkie Pukkie. Maar daar is het personeel niet mee akkoord. Gisterenochtend was er een actie aan het gemeentehuis tegen de privatiseringsplannen. Het personeel van de gemeentelijke kinderopvang in Maldegem blijft staken. De vakbonden zaten gisteren samen met de burgemeester en de bevoegde schepen, maar daar zijn ze naar eigen zeggen 'niets wijzer' van geworden. De gemeente wijkt niet af van het plan om te privatiseren en kon nog geen garanties geven aan het personeel. Daarom blijft de opvang in Maldegem elke ochtend tussen 7u en 9u gesloten.

-----------------

Café ’t Soulistje langs de Tieltsesteenweg in Aalter sloot net als alle horecazaken verplicht de deuren. Hoe die periode verliep hoor je van Anneleen Snauwaert: *** En die inspiratie hebben de zaakvoerders gevonden want de parking van de zaak werd een strandbar: cafe ‚t Soulistje werd Soulbeach Aalter: Of er nu een verschil is om na Corona de zaak te bezoeken hoor je nog van Anneleen: **** Aldus een tevreden Anneleen Snauwaert over de afgelopen dagen als beach-bar Soulbeach te Aalter.

--------------

Het Regionaal Landschap Meetjesland maakt in opdracht van het gemeentebestuur Aalter een bomenbeheerplan op voor deelgebieden Knesselare en Ursel. Dit begint bij een inventarisatie van alle bomen op het openbaar domein van de gemeente. Aan de hand van de stamomtrek wordt ook de leeftijd van elke boom geschat. Eens het veldwerk afgerond is, wordt het eigendomsstatuut van elke boom bepaald en volgt een beheerplan op maat van élke boom.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws