Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 22 juni 2020

gepost 7 months ago, op maandag, 22 juni 2020 door Crew

In het centrum van Brugge is gisterenochtend een jonge fietser gestorven. De 23-jarige man zakte plots in elkaar op de Burg en overleed ter plaatse. Het waren voorbijgangers die tussen 5 en 6 uur het lichaam van de man hadden zien liggen naast zijn fiets. De toegesnelde hulpdiensten konden enkel nog het overlijden van de twintiger vaststellen. Op camerabeelden is te zien dat de 23-jarige Bruggeling plots neervalt. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het dus om een medische aandoening.

-----------------

Eeklo heeft op verschillende plaatsen in de stad peukentegels in de grond gestoken. Het zijn een soort asbakken in een voetpad.

De tegel wordt ingebouwd in het trottoir op een plaats waar rokers zich vaak ophouden. Maar liefst de helft van het aantal stuks zwerfvuil zijn peuken. Vooral rond de omgeving van bushaltes, pleinen, winkelstraten en sportcentra kunnen de peukentegels een verschil maken. De eerste exemplaren werden ingebouwd aan de bushaltes op de Eeklose Markt.

------------------

In de Veldstraat in Knesselare is een quadrijder van 59 zaterdagnacht omstreeks 23 uur zwaar ten val gekomen. De man uit Oedelem werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. “Zondagmiddag was hij nog steeds in levensgevaar”, meldt het Parket Oost-Vlaanderen. Zij onderzoeken het ongeval. Volgens de eerste vaststellingen zou de man een borduur geraakt hebben en over de kop zijn gegaan met zijn quad. Maar het onderzoek loopt nog.

---------------

De perrons 1 en 2 van het station in Aalter zijn klaar en kunnen nu gebruikt worden.

De voorbije weken werd de klok rond gewerkt om de perrons volledig te vernieuwen. Er is een nieuwe toegangshelling, zodat de perrons nu ook bereikbaar zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit, kinderwagens of reizigers met zware bagage. Ook de directe verhoging van de perrons zorgt voor een groter comfort tijdens het in- en uitstappen van de trein. Nu wordt gewerkt op de perrons 3 en 4 met nadien nog een totaalrenovatie van de stationsbuurt.”

--------------------

Dirk De fauw heeft gisteren gereageerd op de moordpoging. Een emotionele burgemeester toont zich bijzonder strijdvaardig en vertelt hoe hij het leven van zijn aanvaller al verschillende keren heeft gered in het verleden. De verdachte van de steekpartij weigert intussen alle medewerking. Dat bevestigt het parket van Brugge. Het gaat om een man van 35 uit Torhout.

------------------

Een zonnepaneel op het dak van een woning aan de Aalterweg in Aalter vatte zaterdagmiddag omstreeks 13 uur vuur. Vermoedelijk na een kortsluiting. De bewoner kon het vuur zelf blussen maar de brandweer controleerde de rest van de aansluitingen grondig. De schade bleef beperkt tot het paneel.

-------------------

Van 3 tot 7 juli is het filmfeest in Maldegem. In de Gentweg komt de eerste locatie waar 250 wagens zich mogen parkeren voor een groot mobiel ledscherm.

Er komen meerdere kaskrakers, tot drie keer per dag. Wie wil kan online tickets bestellen. Het geluid van de film komt binnen via FM-transmissie. Je betaalt 25 euro per wagen.

-------------------------

Eeklo wil de wekelijkse donderdagmarkt zo snel mogelijk weer naar het centrum van de stad verhuizen, en vraagt aan de administratie Wegen en Verkeer om de N9 elke donderdagvoormiddag verkeersvrij te maken.

Op donderdag 25 juni zal de wekelijkse markt zeker nog aan het Sportpark van Eeklo gehouden worden. Maar vanaf juli wil het stadsbestuur graag terugkeren naar het centrum.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws