Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 19 juni 2020

gepost 7 months ago, op vrijdag, 19 juni 2020 door Crew

De E40 in Aalter moet volgende week één nacht dicht in de rijrichting naar Oostende. Er wordt een portiek boven de snelweg geplaatst.

Het nieuwe afrittencomplex in Aalter is in gebruik, maar voor wie niet van de regio is, laat de signalisatie nog te wensen over. In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 juni wordt daar verandering in gebracht. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dan een portiek boven de snelweg bouwen, waar nieuwe signalisatieborden op komen.

----------------------

De bewoners van de woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Meetjesland kunnen weer beperkt bezoek ontvangen op hun kamer.

Als alles vlot verloopt, is het de bedoeling om als volgende stap de cafetaria en de gemeenschappelijke ruimtes terug te openen. Bewoners en bezoekers worden met affiches gewezen op de voorzorgsmaatregelen die ze moeten naleven. Er is daarnaast voor de bezoekers een stappenplan opgemaakt met wat je wel mag en niet mag.

-----------------------

Recht tegenover het station van Aalter worden de laatste werken uitgevoerd aan het nieuwe Kunstencentrum van Aalter. Het staat nu vast dat het Kunstencentrum op 1 september de deuren zal openen. Omdat tienduizenden boeken en materialen uit de bibliotheek van Aalter moeten verhuizen, sluit de oude bib al op zaterdag 15 augustus. Tijdens deze periode kan je wel in de filialen van Ruiselede en Knesselare terecht voor het lenen en terugbrengen van werken. De bib in het Contactpunt van Knesselare blijft trouwens de hele zomer open voor alle lezers uit Aalter.

-------------------

Fikse regen heeft gisterenavond even voor 18 uur de tunnel langs de N31 Expresweg in Brugge deels onder water gezet.

De brandweer kwam met een autopomp ter plaatse om het water weg te pompen. Vermoedelijk ligt een defecte pomp aan de oorzaak dat de tunnel gedeeltelijk onder water kwam te staan. Tijdens de interventie was gisteren één rijstrook richting kust afgesloten.

---------------------

Het Brugs Belfort opent als laatste Brugse monument op 1 juli weer de deuren voor het publiek.

Een maand geleden al opende Musea Brugge gefaseerd de deuren van haar meeste museumlocaties. De grootste publiekstrekker, het Belfort, bleef al die tijd dicht. De smalle trappenhal vormde daarbij het grootste obstakel voor de afstandsregels, maar het gebouw gaat binnenkort dan toch open. Reserveren is noodzakelijk via www.museabrugge.be/reservatie. Bezoekers moeten stipt op het uur van de reservatie aanwezig te zijn, anders vervalt hun boeking.

------------------------------

Het Stoomcentrum Maldegem-Eeklo opent overmorgen zondag terug de deuren. Door de coronacrisis is dat een kleine twee maanden later dan normaal.

Om het bezoek veilig te laten verlopen, wordt gewerkt met een aangepaste dienstregeling, vaste tijdsloten en een beperkt aantal toegelaten personen. Wie ouder is dan 12 jaar moet een mondmasker dragen wanneer de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden. Online reserveren is verplicht. Info: www.stoomtreinmaldegem.be

-------------------

Geen straatmuziekfestival in het centrum van Damme deze zomer, maar het stadsbestuur werkte met Peloezetoeren wel een alternatief uit dat aan de coronaregels voldoet.

Tweewekelijks zullen er sfeervolle muziek-, theater- en circusvoorstellingen op picknickdekentjes voor maximaal 200 personen of 20 bubbels plaatsvinden in verscheidene woonkernen in Damme.

Ze bestaan telkens uit een circus- of theatervoorstelling voor gezinnen in de namiddag en afzonderlijk een concertje ’s avonds.

Tickets en info: www.damme.be/peloezetoeren.

-------------------

De beloften van voetbalploeg SK Bellem hebben na drie maanden noodgedwongen pauze nog eens getraind. “En het deed deugd”, klinkt het.

Omdat hun terreinen aan de Bellemdorpweg momenteel worden ingezaaid, weken de beloften van SK Bellem uit naar sportcomplex Flabbaert in Knesselare om na drie maanden nog eens op een bal te sjotten. De training verliep uiteraard niet zoals anders want de coronamaatregelen werden er nageleefd.

------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws