Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 25 juni 2020

gepost 7 months ago, op donderdag, 25 juni 2020 door Crew

In de Weibroekdreef in Aalter heeft de politie op 18 mei uur een man neergeschoten. Volgens het parket gaat het om een 35-jarige man die geboren is in Eeklo, maar in Aalter woont. Hij zwaaide met twee messen naar de inspecteurs.

Gemeenteraadslid Jesse Demeulenaere vroeg op de gemeenteraad of er al meer over de schietpartij gekend is. Burgemeester Pieter De Crem: ******

-------------------------

Het huisvuil in Maldegem wordt voortaan opgehaald met een nieuwe huisvuilwagen, die een pak milieuvriendelijker is want de wagen rijdt op CNG.

Maldegem zorgt als enige in het Meetjesland met een eigen huisvuilwagen voor de ophaling van huisvuil. Een wagen op aardgas stoot ruim 80 procent minder fijn stof uit dan een dieselvoertuig. De nieuwe wagen heeft een stille motor, zodat er minder geluidsoverlast is tijdens de ophaling van huisvuil. Een ingebouwde dodehoekcamera zorgt voor meer veiligheid op de weg.

-------------------

Leden van de Brugse zwemvereniging Langerei Zwemmers die hebben de Damsevaart gedeeltelijk ontdaan van de wildgroei aan waterplanten.

De zwemmers mogen weer zwemmen in open water, maar door de wildgroei van waterplanten is dat niet altijd even aangenaam. De dienst Waterwegen liet hen weten dat er momenteel geen budget is om de waterplanten op te ruimen. Daarom besloten enkele leden om met een zelfgemaakte constructie zelf de overtollige waterplanten wat uit te dunnen.

--------------------

Door de coronacrisis was het lange tijd niet duidelijk of de speelpleinwerking en de gemeentelijke vakantie-activiteiten komende zomer wel zouden kunnen doorgaan. Toen de nationale Veiligheidsraad een ‘go’ gaf, gingen de cellen Sport, Jeugdvoorzieningen en buitenschoolse kinderopvang in Aalter meteen aan de slag: in sneltempo staken ze een programma in elkaar dat kinderen en ouders moet kunnen bekoren.

------------------------

De Vlaamse Waterweg meldt dat er zich ter hoogte van Aalter en Beernem vermoedelijk een milieu-incident heeft voorgedaan, waardoor het water in het kanaal Gent-Oostende zwaar vervuild is. Hierdoor sterven er momenteel massaal veel vissen in de Brugse Ringvaart en het kanaal Gent-Oostende. Onder meer aan de Katelijnebrug is dat op te merken. Milieuvervuiling in het kanaal ligt aan de basis.

De Vlaamse Waterweg probeert de vervuiling zo snel mogelijk af te breken en het waterleven te beschermen door zuurstof in het water te brengen met beluchters.

---------------------

Het gemeentebestuur van Aalter pompt meer dan 600.000 euro in de lokale economie, door elke volwassen Aalternaar een coronabon van 25 euro te schenken. De bon blijft maar geldig tot het einde van het jaar, net omdat de handelaars de klanten in dit moeilijke coronajaar nog over de vloer zouden krijgen.

Groen is geen voorstander van de coronabon. De raadsleden beloven alvast hun bon weg te schenken aan mensen die het meer nodig hebben. Hun bonnen gaan naar de voedselbank De Toevlucht.

-----------------------

De bibliotheek van Knesselare is niet meer open op zaterdag. Er is ook minder bibliotheek personeel aanwezig. Dat zegt ook groen gemeenteraadslid Linde Van Wonterghem: **** Eerste schepen in Aalter Herlinde Trenson erkent het standpunt: **** Schepen Trenson gaf verder ook aan dat het Kunstencentrum in Aalter ruime openingsuren zal hebben en zal beschikken over een volledig uitgeruste bibliotheek.

------------------------

Op het marktplein van Oedelem is een tijdelijk petanqueveld aangelegd. Een hele zomer lang kan je er gaan spelen.

Het marktplein nodigt natuurlijk uit om samen te verbroederen, in het gezelschap van de mensen in ‘de bubbel’. Alle veiligheidsmaatregelen moeten evenwel gerespecteerd worden. Zo vragen het gemeentebestuur om zelf een petanqueset mee te brengen.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws