Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 26 juni 2020

gepost 7 months ago, op donderdag, 25 juni 2020 door Crew

Alle 730 medewerkers van het Zorgbedrijf Meetjesland hebben een moment van stilte gehouden, in het kader van de coronacrisis.

Het Zorgbedrijf Meetjesland runt de vijf rusthuizen van de OCMW’s van Evergem, Maldegem en Nevele. De medewerkers kregen allemaal een kaars mee naar huis. Alle thuiszorgdiensten en woonzorginstellingen van het Zorgbedrijf Meetjesland bleven doorwerken tijdens de coronacrisis.

---------------

De stad Eeklo zocht jaren naar een concessiehouder voor de uitbating van de Chalet, maar die werd nooit gevonden. De stad besloot dan maar om het pand in het Heldenpark te verkopen. De nieuwe eigenaar van Chalet Heldenpark in Eeklo is de ondernemer van Adrem Keukens Michiel Steenbeke: **** Michiel Steenbeke blijft in zijn keukenwereld, maar zijn vrouw Inge Pattyn zal de horecazaak in de Chalet Heldenpark in goede banen leiden.

----------------------

Het wijkschooltje van het Emmaüsinstituut, tussen de Brugstraat en Drogenbroodstraat in Aalter, sluit volgende week definitief de deuren. Na 66 jaar komt er een einde aan een brok volksgeschiedenis. Er volgen nog 44 kleuters de lessen in het wijkschooltje. De wijkschool verhuist vanaf september naar de hoofdschool, waar een nieuwbouw werd gezet

----------------

Het asfalt werd verwijderd in het Wilgenpark van Eeklo en men liet er de natuur zijn vrije gang gaan. Hierdoor kan er regenwater in de grond infiltreren.

In het Wilgenpark in Eeklo kan het regenwater van maar liefst drie Olympische zwembaden op die manier in de grond sijpelen. Vroeger via het afvalt liep het regenwater de riool in.

---------------

Eeklo houdt meer cameratoezicht in de stad. Naast de ANPR-camera’s komen er ook vaste camera’s op vijf locaties. Met cameratoezicht wil het stadsbestuur de veiligheid van de burger verhogen, en de pakkans van daders vergroten. De beelden kunnen gebruikt worden in het kader van strafrechtelijke bewijsvoering. Tijdens grote evenementen maakt Eeklo al langer gebruik van camera’s. Slechts een beperkt aantal politieambtenaren zullen gebruik kunnen maken en toegang kunnen krijgen tot de beelden van de camera’s.

----------------

De interventiedienst van politiezone Aalter rijdt rond met een gloednieuwe Skoda Superb. De wagen met 270 pk onder de motorkap is het ideale voertuig voor de dienst.

De Aalterse politie kocht het nieuwe voertuig aan na goede ervaringen met het merk. Op basis daarvan besloten ze de vloot uit te breiden met gelijkaardige voertuigen. De Skoda Superb is omgebouwd en uitgerust om in de koffer al het materiaal mee te kunnen dragen dat normaal in een klassieke combi zit.

---------------

In het voorjaar van 2021 opent Chalet Heldenpark, de vroegere Irish Pub in Eeklo terug de deuren. De stad Eeklo verkocht het pand aan de zaakvoerder van Adrem keukens in Eeklo Michiel Steenbeke: **** De nieuwe eigenaars staan garant voor een originele uitbating ten dienste van de Eeklonaar: **** Komende maanden starten de herstellingswerken aan Chalet Heldenpark in Eeklo. Begin 2021 zou het nieuwe interieur met bijhorende vergaderzalen klaar zijn.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws