Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 29 juni 2020

gepost 7 months ago, op zondag, 28 juni 2020 door Crew

De nieuwe brug tussen het huidige bedrijventerrein Lakeland en het nieuwe bedrijventerrein Woestijne in Aalter is afgewerkt maarvolgens gemeenteraadslid Ann Depoortere rijdt er in het weekend geen enkele vrachtwagen over. Groen Aalter die wil dat de brug kan gebruikt worden voor fietsers: ***** De brug over het kanaal is niet geschikt als fiets- of wandelbrug horen we van waarnemend burgemeester Patrick Hoste: **** Er zijn intussen gesprekken met de Waterweg om een fietsbrug aan te leggen.

-------------

In de buurt van de sporthal van Knesselare komt er een nieuw groeninzamelpunt. Daar zal je vanaf 1 augustus terecht kunnen op woensdagnamiddag en zaterdagnamiddag. Enkel met groenafval met het ander afval kan iedereen naar het recyclagepark van Aalter-centrum.

Vroeger was er ook op woensdag een groeninzameling op de parking van het voetbalveld van Ursel. Maar dat valt weg.

---------------

Muziekclub N9 in Eeklo moet het Herbakkersfestival en Helden in het Park deze zomer schrappen, maar pakt in juli elke zondagnamiddag wel uit met een Belgisch concert.

Muziekclub N9 neemt tijdelijk zijn intrek in Den Gevloerden Bos, de zomerbar van Café Pingouin in de Tieltsesteenweg in Eeklo en op zondagnamiddag kan je daar terecht voor een muziekconcert met artiesten van bij ons.

--------------------

Maldegem lanceert boekenruilkastjes in het straatbeeld. Het eerste hangt aan de school Kleiheuvel in Kleit.

Het systeem is eenvoudig: je haalt een boek dat je interesseert uit de kast, en je zet een boek in goede staat in de plaats. School De Kleiheuvel ging in op het aanbod van de bibliotheek om het meterschap van het eerste boekenruilkastje op zich te nemen, en zorg te dragen voor het kastje. Binnenkort volgt een tweede boekenruilkastje in de buurt van het zwembad van Maldegem.

--------------------

Een deel van De Plaats in Knesselare is verkeersvrij gemaakt, en wordt deze zomer een gezellig terras van brasserie De Swaene.

De Markt van Aalter is al langer één groot terras, maar ook in Knesselare wordt het dus een gezellige zomer. Zo wil het bestuur van Aalter dat ook alle horecazaken van Knesselare kunnen instappen in het project TerrazzAalter.

----------------

Bij de Kraenepoel die gelegen is aan de Lotenhullestraat in Aalter is een vogelkijkwand geïnstalleerd. Door een kijkgat kan je er verschillende watervogels spotten. De kijkgaten zijn echter te hoog gemaakt en niet geschikt voor kinderen horen we van gemeenteraadslid Jesse Demeulenaere: *****

Burgemeester Pieter De Crem volgt de verdere ontwikkelingen van de vogelkijkwand op: ****

--------------------------

Het zwembad van Aalter heropent op woensdag 1 juli de deuren. De hele zomer blijft het zwembad 7 op 7 open, met uitzondering van de feestdagen.

Wie wil gaan zwemmen, moet wel reserveren. De twee zwembaden zijn open. De stoombaden, whirlpools en douches blijven voorlopig dicht. Na elk zwemblok gaat het zwembad 30 minuten dicht om te ontsmetten en te reinigen.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws